Volta Limburg Classic wordt Volta NXT Classic

Het peloton tijdens de Volta Limburg Classic in 2023 © George Deswijzen
Vanaf de eerstvolgende editie gaat de Volta Limburg Classic door het leven als Volta NXT Classic.
Zaterdag 30 maart wordt de Volta NXT Classic voor mannen en vrouwen verreden. Een dag later, op Paasmaandag 1 april is de toertocht.

Passende naam

Jean Demollin, voorzitter van Stichting Organisatiecomité Hel van het Mergelland, denkt dat de naam prima past bij hun koers: “We zijn hartstikke trots dat we na een samenwerking van al meer dan een decennium deze gaan voortzetten en meebewegen met de ontwikkelingen bij onze hoofdsponsor. Onze wedstrijden worden met name gewonnen door renners en rensters van de volgende generatie. Denk aan Tony Martin en Stefan Küng en recenter Jan Tratnik, Arnaud de Lie, Kaden Groves. die aan het begin van hun profloopbaan de Limburgse koers wonnen. Bij de vrouwen staan onder andere Demi Vollering en Mischa Bredewold op de erelijst.

Één nieuw bedrijf

Maurice Benneker, commercieel directeur van Volta NXT, is trots op de nieuwe samenwerking: "Met de samenvoeging van een aantal bedrijven naar Volta NXT wordt ook de Volta Limburg Classic omgedoopt naar de Volta NXT Classic. De organisatie van de wielerklassieker heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en sluit daarbij naadloos aan bij de ambitie en doelstellingen van Volta NXT.”
De wielerwedstrijd van zaterdag 30 maart is vanaf 11:45 uur live te zien op L1 TV. Op vrijdag 29 maart is er een voorbeschouwingsprogramma om 19:00 uur op L1 TV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!