Stultiens verlaat het hoogste niveau voor nieuwe uitdaging

Het team van VolkerWessels bij de ploegenpresentatie © Foto L1
Na jarenlang op het hoogste niveau te hebben gereden, heeft Sabrina Stultiens gekozen voor een nieuwe uitdaging. Ze sluit aan bij VolkerWessels, een team dat net onder het topniveau actief is.
In haar nieuwe rol zal de 30-jarige Stultiens jonge talenten begeleiden en ondersteunen. Ze reed in het verleden het WK, de Tour, Giro en Vuelta, het allerhoogste niveau binnen de wielerwereld.

Mooie kans

Ondanks de overstap naar een kleinere ploeg ziet de wielrenster uit Meijel het als een mooie stap in haar carrière: “Het voelt meer als een kans. We gaan nog steeds een heel mooi programma rijden met World Tour-wedstrijden. Ik denk dat de combi van kleinere wedstrijden en World Tour-wedstrijden voor mij een mooie kans is om weer finales te gaan rijden.”

Andere rol

De 30-jarige Stultiens krijgt bij haar nieuwe ploeg een andere rol dan ze gewend is. Ze neemt namelijk de jonge talenten bij de hand. VolkerWessels is het team dat tot vorig jaar Parkhotel Valkenburg heette.

Stijn Daemen

Niet alleen bij de vrouwen verandert er iets bij VolkerWessels. Bij de mannen heeft Stijn Daemen uit Landgraaf de keuze gemaakt om zich bij de ploeg aan te sluiten: "VolkerWessels staat in het Nederlandse continentale circuit bekend omdat ze een succesvolle ploeg zijn. Het is hier allemaal goed geregeld. We hebben de spullen op tijd en dat is niet zo vanzelfsprekend binnen een Nederlandse continentale ploeg." Naast Daemen en Stultiens zijn er nog twee Limburgers aanwezig bij de Nederlandse wielerploeg, namelijk Quinty Schoens en Scarlett Souren.

Tour de France

VolkerWessels rijdt binnenkort de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Het team hoopt op deelname aan de Tour de France Femmes: "Het is de grootste wedstrijd die er nu is voor ons. Als die dan ook nog door Nederland of Valkenburg komt, dan zou het helemaal mooi zijn", aldus Stultiens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!