Weer nominatie Verstappen voor 'Oscar van de sport'

Max Verstappen © Red Bull Content Pool
Formule 1-coureur Max Verstappen is ook dit jaar genomineerd voor de Laureus Awards, de prijzen die worden beschouwd als de 'Oscars van de sport.'
De winnaars worden bekend op een gala in Madrid op 22 april.

Zilveren beeldje

Verstappen, die vorig jaar zijn derde wereldtitel veroverde in de koningsklasse van de autosport, maakt kans op het zilveren beeldje voor de sportman van het jaar. Verstappen is met zijn Formule 1-renstal Red Bull ook genomineerd voor de prijs voor het team van het jaar. De Limburger was in 2022 de eerste Nederlandse sportman die de prestigieuze 'Oscar' won. Vorig jaar kreeg Lionel Messi de begeerde prijs. De Argentijnse voetballer is dit jaar ook weer genomineerd, evenals tennisser Novak Djokovic, polsstokhoogspringer Mondo Duplantis, voetballer Erling Haaland en sprinter Noah Lyles.

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn er eveneens zes genomineerden: voetbalster Aitana Bonmatí, atletes Shericka Jackson, Faith Kipyegon en Sha'Carri Richardson, skiester Mikaela Shiffrin en tennisster Iga Swiatek.

Tweede Nederlander

Naast Verstappen is er nog een Nederlandse genomineerd voor een Laureus Award. Diede de Groot, winnares van alle grandslamtoernooien in 2023, is genomineerd in de categorie sporters met een beperking. Zij is al vaker genomineerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!