Lions wil doorstart met meerdere verenigingen

De handballers van Lions hopen op een doorstart. © Publiciteitsvisie
De onlangs failliet verklaarde handbalclub Lions werkt aan een plan om een doorstart te maken met meerdere handbalclubs uit de Westelijke Mijnstreek.
In de nieuwe opzet worden de handbalclubs BFC, Vlug en Lenig, Watersley, Sittardia en Lions aan elkaar gekoppeld. Thieu Kikken, lid van de raad van toezicht van de stichting Top Handbal Zuid-Limburg, bevestigt voor de camera van L1 de voorgenomen plannen.

Samenwerking

"Aan het plan werd al een tijdje gewerkt, maar nu is de wens om het versneld in werking te laten treden. Uiteraard moet de curator hier aan wel willen meewerken." De clubs waren onder aansporing van de gemeente Sittard-Geleen en Beek al bezig om intensiever met elkaar te gaan samenwerken. Het faillissement van Bene-League club Lions heeft dit echter nu in een stroomversnelling gebracht.

Enorme klus

Het bestuur van de stichting Top Handbal Zuid-Limburg, waaronder Lions valt, heeft de lastige taak om de stukken zo snel mogelijk bij elkaar te krijgen. Bestuurslid commerciële zaken Martijn Kunnen geeft aan dat het enorme klus is om alle stukken goed verwerkt te krijgen en daarnaast de continuïteit van de Lions te waarborgen. "Het is heel lastig om het allemaal draaiende te houden. Vooral het beslag op de rekening is erg lastig. Er komt gelukkig nog steeds geld bij via bijvoorbeeld entreegelden, maar die kunnen we niet zo maar uitgeven."

Afgelast

Afgelopen zondagmiddag hadden de wethouders van Sittard-Geleen en van gemeente Beek een informatiebijeenkomst willen organiseren om de Handbalvisie Westelijke Mijnstreek te presenteren aan de deelnemende clubs. Maar deze meeting werd op het laatste moment afgezegd. Om op die manier procesbegeleider Frans Perey meer tijd te gunnen en samen met alle betrokken clubs de plannen verder uit te werken. Door de ontstane situatie bij Lions moet het allemaal sneller dan vooraf bedacht.

Vrouwenhandbal

Thieu Kikken is optimistisch voor wat betreft de nieuwe plannen omtrent een doorstart in samenwerking met meerdere verenigingen. "Het komt de handbalsport in de Westelijke Mijnstreek alleen maar ten goede. Het blijft belangrijke om jonge talenten tot ontwikkeling te laten komen. Het is ook mooi dat de vrouwen van Vlug en Lenig er bij betrokken worden." Kikken hoopt wel dat de naam Limburg Lions voor de mannenploeg behouden blijft. "Met die naam hebben we toch iets moois opgebouwd, het zou jammer zijn als dat wegvalt."
Komende week, als curator Hubert Savelkoul van advocatenkantoor Adelmeijer Hoyng Advocaten de noodzakelijke stukken ontvangen heeft, zal duidelijk worden hoe de doorstart van Lions er zal gaan uitzien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!