Ruben van Bommel schiet met twee treffers AZ langs Ajax

Ruben van Bommel (rechts) viert één van zijn goals tegen Ajax. © Orange Pictures
Meerssenaar Ruben van Bommel eiste zondag de hoofdrol op in de thuiswedstrijd van zijn club AZ tegen Ajax. De Meerssenaar vloerde de Amsterdammers met twee doelpunten: 2-0.
De vleugelaanvaller treedt daarmee enigszins in de voetsporen van zijn vader Mark. Die was in 2005 met drie goals voor PSV hoofdverantwoordelijk voor een 4-0 zege van de Eindhovenaren op Ajax.

Overtuigend

Ruben van Bommel sloeg, onder toeziend oog van opa Bert van Marwijk, zondag al snel toe tegen de dit seizoen kwakkelende recordkampioen. In de zevende minuut omspeelde hij in de omschakeling Ajax-verdediger Jorrel Hato om de bal vervolgens overtuigend in de korte hoek te jagen: 1-0. Halverwege de tweede helft was het opnieuw raak voor de linksbuiten, ditmaal met een bekeken schot.

Verdubbeld

De aanvaller werd na 83 minuten gewisseld, maar zag op de reservebank de 2-0 score niet meer veranderen. Met zijn twee doelpunten verdubbelde Van Bommel zijn doelpuntenproductie tot dusver in de Eredivisie. In de eerste 17 competitiewedstrijden had hij immers in totaal slechts twee keer gescoord.

Waardevol

Van Bommel was daarmee van grote waarde voor nummer vier AZ, dat met de overwinning de voorsprong op nummer vijf Ajax vergrootte van drie naar zes punten. De Meerssenaar, die vorige zomer na een stormachtige ontwikkeling verkaste van MVV naar AZ, is bezig aan zijn eerste seizoen in de Eredivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!