Primeur voor winnende springruiter Kersten in Gothenburg

Lars Kersten in actie tijdens Jumping Amsterdam. © Orange Pictures
Springruiter Lars Kersten heeft zondag verrassend de FEI Longines Wereldbekerwedstrijd in het Zweedse Gothenburg op zijn naam geschreven.
De 24-jarige Kersten, afkomstig uit Egchel, won met zijn merrie Halilea zo voor het eerst een vijfsterren Grote Prijs. Het is bovendien de enige Nederlandse overwinning dit seizoen in de wereldbekerkwalificaties.

Grote namen

Kersten verraste vriend en vijand: na een foutloze eerste ronde konden gevestigde namen in de barrage niet tippen aan zijn tijd van 35,44 seconden. Onder die grote namen waren twee lokale, Zweedse helden: voormalig nummer één van de wereld Peder Fredricson met Catch me Not S (35,99) én de huidige nummer één combinatie van de wereld Henrik von Eckermann en King Edward (35,72).

Droom

“Om hier voor deze twee legendes van de sport te staan en te winnen voor zo’n ongelooflijk publiek is altijd een droom geweest”, zo reageerde Kersten na zijn triomf. "Ik heb er gewoon geen woorden voor dat ik hier in Gothenburg mijn eerste vijfsterren Grote Prijs win. Ik hoop dat ik het Zweedse feestje niet bedorven heb." Zijn prestatie leverde hem desondanks een ovationeel applaus van de volgepakte Scandinavium-arena op.

Familie

Kersten is de zoon van voormalig internationaal springruiter Pieter Kersten. Hij was getuige van de primeur voor zijn zoon, die in de wolken was. "Dit voelt zo bijzonder. Ik heb een Zweedse vriendin en ze is er hier natuurlijk bij met haar familie. Het is ongelooflijk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!