Als het moet staat Fortuna er

Fortuna wint van RKC © Orange Pictures
De 1-0 overwinning van Fortuna Sittard bij RKC zaterdagavond zorgt voor een voorschot op een nieuw seizoen Eredivisie.
Het is dát, of de ploeg van Danny Buijs moet nog hele gekke dingen gaan doen in de resterende 11 wedstrijden.

Frustratie

Dankzij een zondagsschot van spits Kaj Sierhuis vlak voor tijd, gingen de broodnodige punten mee naar Sittard. Nu staat de ploeg op een totaal van 27 punten en dat betekent in theorie dat er nog zeven of acht nodig zijn om helemaal zeker te zijn van lijfsbehoud. "Ik was een beetje gefrustreerd," vertelde matchwinner Sierhuis na afloop. "Over de manier waarop we speelden, over de manier waarop het de laatste weken gaat. Dit resultaat maakt dus veel goed, en dat telt."
Kijk hier naar de interviews met Kaj Sierhuis, Danny Buijs en Mitchell Dijks

Welkom

Dat het een wedstrijd was zonder sprankeling was, zal ze bij Fortuna een zorg zijn. Na vier wedstrijden zonder zege, inclusief de bekeruitschakeling tegen eerste divisionist FC Groningen, was de driepunten in Waalwijk meer dan welkom. "We spelen de laatste weken gewoon niet zo makkelijk," legt trainer Danny Buijs uit. "Daarnaast hebben we onszelf ook regelmatig te kort gedaan."

Piek

Kan Fortuna daarmee rustig achterover leunen? Uiteraard niet. Omdat de ploeg daarvoor te wisselvallig presteert dit seizoen. Van de andere kant: de statistieken wijzen uit dat Fortuna er altijd staat in de wedstrijden die er toe doen voor het elftal. Tegen min of meer gelijkwaardige ploegen of als de degradatiezone een beetje in de buurt komt, dan laat Danny Buijs zijn team altijd pieken. "Dat is een kwaliteit. En in Nederland gaat het altijd over het spel aan de bal, maar soms moet je erkennen dat daar niet altijd de kracht ligt." Volgende week is Excelsior zo'n tegenstander en dan ook nog eens in Sittard, waar Fortuna het dit seizoen prima doet.

Levensbelang

Hoe dan ook kiest de trainer op dit moment voor punten in plaats van schoonheid. En dat is terecht, want uiteindelijk gaat het om een nieuw seizoen op het hoogste niveau. Dat is van levensbelang voor Fortuna Sittard.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!