MVV na late tegengoal: 'Heel boos en heel teleurgesteld'

De spelers van MVV omsingelen scheidsrechter Jeroen Manschot na de late 2-2 © PubliciteitVisie
MVV was lange tijd op weg naar een stunt in Den Haag, maar opnieuw ging het in de slotfase mis voor de Maastrichtenaren. Na afloop ging het maar over één ding: de 2-2 van ADO.
MVV-trainer Maurice Verberne draaide er vrijdagavond niet omheen: "Ik voel me bestolen."

Geen schouderduw

Het is minuut 94 in Den Haag. MVV is dichtbij een verrassende overwinning. ADO slingert de bal het strafschopgebied in. MVV-doelman Romain Matthys lijkt de bal simpel te kunnen vangen, maar na contact met ADO-speler Alex Schalk ligt de bal opeens in het doel. Weg overwinning. Veel woede bij MVV. Alles en iedereen aan Maastrichtse kant twijfelt geen seconde: het is een overtreding en de goal mag niet tellen. "Het had niks met een duel te maken", zegt Bryan Smeets. "Romain kon 'm gewoon oppakken en dan win je de wedstrijd met 1-2. Op de beelden was duidelijk te zien dat het niks met voetbal te maken had. Het was geen gewone schouderduw. Ik ben heel boos en heel teleurgesteld."
Bekijk de hele reactie van Smeets na het duel in Den Haag:

Interpretatie

Wat je tegenover de woede van MVV kan zetten is het feit dat Matthys buiten zijn vijfmetergebied stond toen hij het duel aanging met Schalk. Ook Verberne had de beelden gezien toen hij zich meldde voor de interviews. "Het was een verkeerde interpretatie van de scheidsrechter", omschreef de MVV-trainer het redelijk diplomatiek. Hij keek ook naar wat zijn ploeg beter had kunnen doen. "We hadden de 1-3 al kunnen maken, maar in de omschakelmomenten hebben we het niet goed uitgespeeld."

Vier punten

En zo verspeelt MVV voor de tweede keer in een week een voorsprong. Vier kostbare punten. Nu staat MVV op de elfde plaats, maar dat had een zevende plaats kunnen zijn. "Tegen Jong PSV kunnen we het onszelf kwalijk nemen, maar dit is een interpretatie van een derde", aldus Verberne. Toch mag het bij MVV een aandachtspunt zijn de komende week: het vasthouden van een voorsprong.

Mentaal

Verberne zal natuurlijk de verbeterpunten meenemen richting de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van komende vrijdag, maar ook het goede van de wedstrijd in de Hofstad vergeet hij niet. "Mentaal kan ik hier mee verder, want vooraf had dit niemand kunnen dromen. Iedereen had verwacht dat ADO zich zou willen revancheren van de nederlaag bij Willem II, maar wij hadden de beste uitgespeelde kansen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!