‘Mathieu van der Poel rijdt Amstel Gold Race’

Mathieu van der Poel won op magistrale wijze de Amstel Gold Race in 2019. © ANP
Wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft de Amstel Gold Race opgenomen in zijn programma. Dat meldt Wielerflits.
Voor Van der Poel is het een terugkeer in de Limburgse heuvels waar hij in 2019 op heroïsche wijze Nederlands enige wielerklassieker op zijn naam schreef.

Milaan-San Remo

Van der Poel zal zaterdag in Gent niet starten in Omloop Het Nieuwsblad, dat gezien wordt als de officieuze start van het Vlaamse klassieker seizoen. Hij richt zich op Milaan-San Remo, waar hij vorig jaar won.

Spanje

Op dit moment bereidt hij zich in Spanje voor op het wegseizoen waarin alle grote klassiekers zijn opgenomen. Dat betekent na de Primavera ook de monumenten Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. En daar tussendoor dus ook de Amstel Gold Race. Hij zou zijn regenboogtrui zo vaak mogelijk aan het grote publiek willen tonen.

Grote droom

Officieel is zijn deelname nog niet bevestigd, maar het zou een grote droom van de organisatie zijn om een deelnemersveld te kunnen presenteren met naast Van der Poel ook de Belgische sterren Wout van Aert en Remco Evenepoel aan de start in Maastricht.
De Amstel Gold Race staat voor zondag 14 april op de kalender.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!