MVV voelt zich bestolen bij ADO door late gelijkmaker

MVV-doelman Romain Matthys verijdelt weer een doelkans van ADO © PubliciteitVisie
MVV heeft met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij ADO Den Haag. In de 93e minuut werd uitblinker doelman Romain Matthys net buiten zijn doelgebied tegen de grond gelopen waarna de bal in het verlaten doel rolde. Dat betekende de 2-2.
MVV was na een 1-0 achterstand via twee counters op voorsprong gekomen door doelpunten na rust van Mart Remans en Dailon Livramento.

Onder druk

Het begin was voor de thuisploeg. ADO kreeg diverse mogelijkheden en het was aan doelman Romain Matthys te danken dat de '0' op het scorebord bleef. Matthys was weliswaar gezien bij een hard schot van Jari Vlak, maar de bal raakte de lat (23'). Daar stond één grote kans tegenover voor de bezoekers: een vrije trap van Bryan Smeets raakte de buitenkant van de paal (27'). MVV loerde op de counter en was ook een paar keer gevaarlijk in de omschakeling. Maar Souren en Ferre Slegers lieten na om die mogelijkheden te verzilveren. Het doelpunt viel aan de andere kant.

Doelpunten

De zoveelste kans voor de Hagenaars leverde de 1-0 op. Een voorzet was iets te hoog voor verdediger Öktas en Tim Zeegres was kansloos tegen de lange spits Henk Veerman, die de 1-0 binnenkopte. Dat gebeurde in de 43e minuut. Buiten de achterstand ook op een vervelend moment, zo vlak voor rust.
In de eerste minuten na rust eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Maar uit een van de omschakelingen bracht Mart Remans MVV naast ADO. Bryan Smeets stoomde aan de rechterkant op en gaf een lage voorzet aan de linksbuiten uit Eygelshoven. Hij kon nog vallend net bij de bal en tikte het leer achter doelman Nick Marsman, 1-1 (55').

Matthys

Een paar minuten na de gelijkmaker was er weer een glansrol voor Romain Matthys. Eerst redde de MVV-doelman op een schot van Veerman en ook de ingekopte rebound van dichtbij was een prooi voor Matthys. En opeens was daar de 1-2, MVV op voorsprong. In de 70e minuut kwam de bal uit een counter bij Livramento. De MVV-spits zette twee verdedigers op het verkeerde been en met zijn lage schuiver ook doelman Marsman. Met een tegendraads schot scoorde hij zijn tiende van het seizoen. In de extra tijd liep invaller Alex Schalk doelman Matthys omver net buiten het doelgebied, de bal rolde in het doel. Scheidsrechter Manschot zag er geen overtreding in, 2-2 (90+3).

Gevolg

Door het gelijkspel zijn de kansen voor MVV op het winnen van de derde periode wel weer iets kleiner geworden. MVV móet de resterende twee wedstrijden winnen en de concurrenten - FC Groningen, ADO, Willem II en Roda JC - moeten punten laten liggen, alleen dan zou een stunt compleet zijn.
MVV blijft deze vrijdagavond op de elfde plaats staan. Komende week ontvangt de ploeg in De Geusselt nog een kanshebber op die derde periode, FC Dordrecht. Die ploeg doet het dit seizoen buiten verwachting en staat voorlopig op de zesde plaats. Dordt speelt maandagavond nog de uitwedstrijd in Eindhoven tegen Jong PSV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!