Teunissen start Vlaams wielerseizoen als vader van tweeling

Mike Teunissen © Intermaché Media
Het Vlaamse wielerseizoen gaat dan eindelijk beginnen. Op 24 februari start de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad. Mike Teunissen, die sinds 2022 voor Intermarché-Circus-Wanty uitkomt, start het seizoen anders dan gewend. Hij is namelijk vader geworden van een tweeling, Lucas en Sebastian.
De 31-jarige wielrenner uit Ysselsteyn merkt de gevolgen van zijn vaderschap: "Ik kwam net terug van Portugal en dan wil ik prima de nacht meedraaien. Dan heb je dus niet veel geslapen en als ik dan de dag erna weer op de fiets stap, merk ik toch dat het niet helemaal aan het herstellen is als het zou moeten zijn."

Trotse Vader

"De eerste week toen Lucas en Sebastian geboren waren, ben ik niet aan trainen en aan slaap toegekomen. Dat is op zich niet erg want dat hoort er ook een beetje bij. Alleen het probleem is dat je natuurlijk op een gegeven moment ook weer aan je vorm moet werken."
Voor Teunissen is het belangrijk om de juiste keuzes te maken: "Ik heb mezelf een paar keer naar de zolder verbannen want anders komt het er ook niet van."
Op Instagram deelt Mike Teunissen een foto van de voetjes van zijn pasgeboren tweeling. © Instagram Mike Teunissen

Frisse benen

Aike Visbeek, ploegleider van team Intermarché-Warty, bekijkt zijn vaderschap als een positieve gebeurtenis: "Ik denk dat hij in ieder geval met een stuk frissere benen en misschien wel ietsje meer motivatie als normaal naar de Amstel Gold Race gaat. Ik denk dat we hem wel nodig gaan hebben."

Protesten

Met de opening van het Vlaamse wielerseizoen in het vooruitzicht, werd er nog gevreesd voor Spaanse toestanden in Vlaanderen. De vijfdaagse wielerwedstrijd Ruta del Sol werd afgelopen week door boerenprotesten herleid naar één tijdrit van nog geen vijf kilometer. De Vlaamse regering bereikte onlangs nog een akkoord met boerenorganisaties. Er werd een aantal weken geleden nog massaal gedemonstreerd in Vlaanderen. Door dit akkoord zou de kust veilig moeten zijn voor de opening van het Vlaamse wielerseizoen.
Na Omloop het Nieuwsblad zal Teunissen rijden in Kuurne-Brussel-Kuurne.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!