Noodoplossing voor spelers Lions na faillissement

De handballers van Lions na afloop van het bekerduel tegen Hurry-Up. © Publiciteitsvisie
Handbalclub Lions moet de komende dagen aan de slag om een doorstart voor te bereiden.
De door de rechtbank toegewezen curator, Hubert Savelkoul van advocatenkantoor Adelmeijer Hoyng Advocaten, heeft de stukken van de rechtbank ontvangen en is daar meteen mee aan de slag gegaan.

Financiële situatie

Tijdens gesprekken met clubbestuurder Evert Hoiting heeft Savelkoul een goed beeld kunnen krijgen van de situatie: "Het is mij duidelijk dat de rechterlijke vordering van voormalig speler Ramos de reden is waarom de club in deze situatie is gekomen." De curator heeft in de financiële stukken van de club gezien dat de club normaal gesproken het seizoen, mede door de nog te ontvangen inkomsten uit thuiswedstrijden en sponsorinkomsten, had kunnen uitspelen. "Het loopt niet allemaal over, maar de financiële situatie was in orde. Alleen de vordering van 50.000 euro van voormalig speler João Ramos kan de club onmogelijk voldoen", laat Savelkoul aan L1 weten.

Geen geld

Op de vraag of de voormalige speler João Ramos zijn geld door de rechtbank toegezegde vordering van een halve ton toch nog gaat ontvangen is de curator niet positief gestemd: "Ik acht de kans klein dat Ramos zijn geld gaat krijgen." Ook de huidige spelers en de trainer van Lions krijgen voorlopig niet betaald. Hun vergoedingen of salarissen zijn tot en met januari betaald. De medewerkers hebben begrip voor de situatie, en willen zich nu concentreren op het sportieve aspect. Voor spelers die door het faillissement in de problemen komen, kijkt Lions naar een mogelijke noodoplossing. Een aantal jongere spelers is afhankelijk van hun inkomsten van de club, een bedrag van enkele honderden euro's per maand.

Hoger beroep

De curator is verplicht om ook nog te bekijken of Lions in hoger beroep kan gaan tegen de uitspraak van de rechter. Hij zal dan moeten afwegen of er een kans van slagen is voor deze juridische actie. Deze vervolgstap zal hij moeten bespreken met de rechtbank.

Debiteuren

Er is geïnventariseerd welke partijen er nog geld van de club uit Sittard-Geleen krijgen. Er staan nog een paar kleinere rekeningen open. Ramos is met zijn 50.000 euro op dit moment de enige grote schuldeiser.

Doorstart

Het bestuur van Lions moet ondertussen zo snel mogelijk een plan voor een doorstart presenteren. Vervolgens kan gekeken worden naar de slagingskans van de doorstart. De verwachting is dat er na het weekend meer bekend wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!