Guido Görtzen verruilt Limax voor topclub Maaseik

Guido Görtzen © Orange Pictures
Na twee seizoenen divisie volleybal en drie seizoenen in de eredivisie gaat de 53-jarige trainer in België op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Volgende stap

Onder Götzen heeft VC Limax grote stappen gezet, zowel op sportief als ook op organisatorisch vlak. Görtzen is blij dat de club uit Maasbracht-Linne hem deze kans biedt om als trainer weer een volgende stap te maken. "Zowel als trainer als ook als speler, heb ik de ambitie om het hoogst mogelijke te bereiken. De stap die ik nu kan zetten in mijn trainers carrière zie ik als een beloning voor mijn ontwikkeling in de afgelopen jaren, maar zeker ook als een bevestiging van de kwaliteiten van iedereen die bij de organisatie van VC Limax betrokken is", laat Görtzen weten.

Samenwerking

De overgang van Görtzen naar de Belgische topclub is mede een gevolg van de samenwerking tussen Limax en VC Maaseik. Sind een aantal jaren werken beide, kort bij elkaar gelegen clubs intensief samen op organisatorisch en sportief vlak.

Strijden

Tot het einde van het seizoen blijft de volledige focus van Görtzen op Limax liggen. De ploeg strijdt op dit moment nog mee voor de prijzen in de Nederlandse competitie. Daarna gaat Görtzen zich richten op zijn nieuwe club, die al jaren mee doet in de top van België en in de subtop van het Europese volleybal.

Opvolgers

VC Limax is op dit moment in gesprek met potentiële kandidaten om de functie van hoofdtrainer vanaf het komende seizoen te gaan vervullen. Het streven is, om een evenwichtige staf samen te stellen waarin de nieuwe coach gebruik kan maken van de kennis en ervaring die op dit moment al aanwezig is binnen de organisatie. Binnen niet al te lange tijd zal de club de naam van de opvolger van Görtzen bekend maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!