Lions bereikt na emotionele dag halve finales bekertoernooi

Kyan van Berlo met een poging voor Lions © PubliciteitVisie
Op de dag dat het faillissement werd uitgesproken over de club, heeft Kembit-Lions uit Sittard-Geleen de halve finales van het bekertoernooi bereikt.
Lions won in Sittard met 39-28 van Hurry-Up.

Rollercoaster

Bestuur, spelers, staf, vrijwilligers en fans van Lions zaten de hele dag in een rollercoaster van emoties. Dinsdagochtend om 10:00 uur maakte de club bekend dat Stichting Tophandbal Zuid-Limburg (THZL), waarvan Lions het boegbeeld is, faillissement had aangevraagd. Dinsdagmiddag verklaarde de rechtbank de stichting failliet en werd een curator aangesteld. Dinsdagavond om 20:00 uur stond, na overleg met het Nederlands Handbal Verbond (NHV), 'gewoon' de bekerwedstrijd tegen Hurry-Up op het programma.
Luca van Straaten, speler van Lions, na de afloop van het bekerduel tegen Hurry-Up.
Martijn Kleijkers, speler van Lions, over vriendschappen die verloren zijn gegaan door de 'zaak Ramos'.

Groot applaus

Bij het voorstellen van de ploegen dinsdagavond werden de spelers onder een groot applaus van het publiek ontvangen. Op die manier wilde het publiek de spelers en andere medewerkers van de club steunen in de lastige situatie. Afgelopen weekend liep Lions in de competitie tegen dezelfde tegenstander uit Zwartemeer nog tegen een nederlaag aan. Lions leek nu toch beter bij de les. Na zeven minuten leidde de ploeg van trainer Fred Michielsen al met 6-1. Die sterke start wist Lions vervolgens door te zetten. Bij rust stond het 21-15.

Beslissing

Na rust breidde de thuisclub de voorsprong uit, waardoor de wedstrijd al vroegtijdig was beslist. Daardoor liet Lions wat steekjes vallen en verkleinde Hurry-Up de marge. In het laatste kwartier van het duel speelde de ploeg van Michielsen weer wat nauwkeuriger en uiteindelijk werd het 39-28 in de Stadssporthal.
Lions is dus zeker van de halve finales en ook Bevo kan zich daar nog voor plaatsen. De ploeg uit Panningen speelt donderdag tegen DFS Arnhem.

Handbal Groot Venlo

Ook bij de vrouwen stonden dinsdagavond de kwartfinales op het programma. Handbal Groot Venlo, de enige nog overgebleven Limburgse vertegenwoordiger, wist eenvoudig de halve finales te bereiken. De ploeg van Robin Gielen won dinsdagavond in Raalte bij Kwiek. Met een 7-17 ruststand was de wedstrijd eigenlijk halverwege al beslist. In de tweede helft liep de score op in het voordeel van de Venlose vrouwen. Uiteindelijk werd het 23-35 voor Handbal Groot Venlo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!