Handbalclub Lions vraagt faillissement aan

Jasper Adams van handbalclub Lions. © Publiciteitvisie.nl
Stichting Top Handbal Zuid-Limburg (THZL), beter bekend als handbalclub Kembit-Lions, heeft faillissement aangevraagd.
Volgens THZL is de financiële druk te hoog geworden door een recente gerechtelijke uitspraak. De stichting is veroordeeld tot het betalen van een bedrag van meer dan 50.000 euro aan oud-speler João Ramos.

Rechtszaak

Ramos spande een rechtszaak aan tegen THZL omdat hij van mening was dat zijn arbeidsovereenkomst onwettelijk was beëindigd nadat hij geblesseerd was geraakt. De rechtbank oordeelde dat de speler een dienstverband voor onbepaalde tijd had en dat de club uit Sittard-Geleen 50.000 euro moest betalen aan de Portugees. Doordat THZL dat bedrag moet betalen, blijft er voor de handbalclub geen andere optie over dan faillissement aan te vragen. Lions zegt de beslissing te hebben genomen 'na zorgvuldige overwegingen en grondig juridisch advies'. De club gaat dan ook niet in beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Rekeningen

Lions benadrukt wel dat er geen financiële problemen zijn en dat alle rekeningen zijn betaald. "De betrokkenen, waaronder spelers, staf, fans, supporters, sponsoren, stakeholders, leveranciers en vrijwilligers, zijn zich bewust van de ernstige (emotionele) impact die dit besluit met zich meebrengt."

Competitie

Het is momenteel niet duidelijk wat de faillissementsaanvraag voor gevolgen heeft voor het sportieve gedeelte. Lions neemt deel aan de BENE-League en over een paar weken start ook de nationale competitie, de HandbalNL League. Lions voert hier overleg over met het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en de BENE-League. Of de bekerwedstrijd tegen Hurry-Up dinsdagavond doorgaat is op dit moment nog niet duidelijk. Lions hoopt dat de rechtbank snel een besluit neemt waardoor een curator aangesteld kan worden om de situatie van de Sittardse handbalgrootmacht te bekijken.

Succesvol

Handbalclub Lions ontstond in 2008 en was zeer succesvol. De club won twee keer de BENE-League, werd vier keer Nederlands kampioen en pakte drie bekers en drie supercups.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!