Beloftenteams KKD: 'Moet beter, maar ook geen Calimero zijn'

Een actie uit de wedstrijd tussen MVV en Jong PSV © PublicteitVisie
Het is een discussie die vaak wordt gevoerd: de aanwezigheid van vier beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie. "De regels moeten worden aangescherpt, maar clubs moeten ook niet in de Calimero-rol kruipen", zegt oud-voetballer Reginald Thal.
Thal was samen met analist Maurice Graef en Rob Servais, manager voetbalzaken van Roda JC, te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Disrespect

MVV deed afgelopen week haar beklag over de aanwezigheid van de beloftenteams. Dat gebeurde daags na de wedstrijd tegen Jong Ajax, die MVV met 3-0 verloor. MVV liet op duidelijke wijze blijken dat ze aanpassingen wilden. Er viel onder meer te lezen op de MVV-website: "We kunnen het echter ook hebben over de desinteresse en disrespect van een ‘grote’ club met collega-clubs die het minder breed hebben en vechten voor ieder punt, iedere euro en dus bestaansrecht."

Hercules

Thal, oud-speler van MVV, vindt het geen goed artikel. "Per definitie vind ik dat je van alle amateurteams en alle beloftenploegen moet winnen en de rest is excuses. Amateurclub Hercules won onlangs makkelijk in de beker van Ajax. Er moeten wat regels aangepast worden, maar je moet niet in de calimero-rol kruipen."

Vier beloftenteams

Er zijn vier beloftenteams actief in de Keuken Kampioen Divisie: Jong Ajax, Jong AZ, Jong PSV en Jong FC Utrecht. Voor hen gelden strenge regels wat betreft spelers die mogen meedoen in wedstrijden van beloftenteams. Toch is het niet ondenkbaar dat enkele spelers van het eerste elftal ook (enkele) wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie meespelen. "Alleen de clubs die een beloftenteam hebben, hebben er voordeel van. Ze nemen geen publiek mee, die wedstrijden bij beloftenteams worden op een amateurveld gespeeld", daarom is Maurice Graef niet positief over de jongelftallen.

Regels

Rob Servais, manager voetbalzaken van Roda JC, spreekt regelmatig met collega's over de beloftenteams en eventuele regels die zouden kunnen zorgen voor een eerlijker verloop van de competitie:

Jong PSV

Maandagavond lukte het MVV niet om in eigen huis van Jong PSV te winnen. Een 3-2 voorsprong werd in de slotseconden verspeeld. Komende vrijdag speelt de ploeg van Maurice Verberne de uitwedstrijd bij ADO Den Haag. De aftrap is om 20:00 uur en het duel is te volgen via L1 Radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!