MVV verspeelt zege in laatste minuut na spektakelstuk

Ferre Slegers en Tim Zeegers in actie tegen Jong PSV. © Publiciteitsvisie.nl
MVV heeft tegen Jong PSV met 3-3 gelijkgespeeld. De Maastrichtenaren bogen een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Maar vlak voor tijd werd het opnieuw gelijk.
MVV laat zo belangrijke punten liggen voor de ranglijst en de derde periode.

Passieve start

De wedstrijd kende een openingsfase waarbij vooral opviel dat MVV opnieuw niet fel genoeg was. Dat leverde de Eindhovenaren steeds meer druk op en na 20 minuten werd de derde Eindhovense kans werd dan ook ingeschoten door Mohamed Nassoh. MVV reageerde nauwelijks op die achterstand en bleef inspiratieloos spelen. Hierdoor kon vijf minuten later Jevon Simons de Maastrichtenaren nog meer pijn doen. Zijn doelpunt was wel een hele fraaie. Met veel gevoel trapte hij de bal vanaf 18 meter over doelman Romain Matthys voor de 0-2.

Reactie MVV

Na de 0-2 kwam dan eindelijk de reactie van de ploeg van Maurice Verberne. Na een half uur kwam pas de tweede kans voor MVV, maar het leverde wel de 1-2 op. Na een goede voorzet van Nabil El Basri kopte Dailon Livramento fraai de aansluitingstreffer binnen. Daarna volgde een fase waarbij enorm veel ruimte ontstond voor beide ploegen, maar er werd niet gescoord tot de rust.

Smeets belangrijk

Bryan Smeets kon niet starten in de basis, omdat hij niet kon meetrainen vanwege de griep. Om diezelfde reden was Marko Kleinen ook afwezig. Noodgedwongen werd Smeets vlak voor rust ingebracht om het verzwakte middenveld vorm te geven. Vlak na rust kwam MVV op gelijke hoogte, waarbij Smeets zijn waarde bewees. Hij gaf een assist op Mart Remans die daarna goed afrondde voor de 2-2. Na een uur had Smeets zelf de voorsprong op zijn voet na een fraaie steekpass van Ferre Slegers. Maar doelman Niek Schiks had een fraaie redding in huis.

Kansenregen

MVV wist natuurlijk hoe groot de belangen waren en bleef op zoek naar de voorsprong. Nicky Souren moest die scoren nadat hij helemaal vrij werd gezet door een hakbal van opnieuw Smeets. Nadat Souren ook stuitte op de doelman kwam er een periode van grote kansen voor de bezoekers. Meermaals uitstekend keeperswerk van Matthys en wat hulp van de lat hielden de gelijke stand op het bord.

Belangrijke punten verspeeld

Uiteindelijk leek MVV de ploeg die aan de goede kant van de score terecht zou komen. Een corner viel in een mêlée van spelers ongelukkig op het achterhoofd van Jong PSV invaller Dantaye Gilbert in zijn eigen doel. Die voorsprong leek MVV in de laatste tien minuten maar ternauwernood vast te houden. Dankzij doelman Matthys leek MVV die voorsprong overeind te houden tot aan het eindsignaal. Maar in de allerlaatste minuut ging het toch nog mis. De eerder ongelukkige Gilbert mocht het laatst lachen, doordat hij de 3-3 eindstand mocht maken.
MVV speelt aanstaande vrijdag uit tegen ADO Den Haag om 20.00 uur en die wedstrijd is te volgen op L1 radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!