Groene Ster likt wonden na 0-10: 'Zaak om rust te bewaren'

De trainersstaf van RKSV Groene Ster, met hoofdtrainer Jordy Reneerkens (tweede van rechts) en assistent-trainer Marco van Hoogdalem (volledig rechts). © Orange Pictures
RKSV Groene Ster strijdt tegen degradatie uit de Derde Divisie, maar incasseerde zondag een enorme tik door met 0-10 van TEC te verliezen. Die uitslag doet stof opwaaien, realiseert men zich ook bij de Heerlense club.
"We moeten vooropstellen dat je natuurlijk nooit met 0-10 mag verliezen", zegt clubvoorzitter Jos op 't Eijnde. "Maar we weigeren in de paniekstand te schieten."

Onder de voet

Het ging té hard, zondag op Sportpark Pronsenbroek. Nummer zestien Groene Ster ontving nummer zes TEC en wist na een kwartier voetbal, met toen al een 0-3 stand op het scorebord, dat het een vervelende middag zou worden. "Vervolgens zijn we in de tweede helft onder de voet gelopen. Het is heel pijnlijk wat er gebeurd is", aldus Op 't Eijnde.

Tien afwezigen

De clubvoorzitter wist nog vóór de aftrap dat het een lastig verhaal zou worden. "In onze vorige wedstrijd, tegen Hoek, liepen we drie schorsingen op. Daarnaast hadden we vijf geblesseerde spelers en zijn we de wedstrijd gestart met twee licht geblesseerden, die ook al snel gewisseld moesten worden", somt Op 't Eijnde op. "We hebben simpelweg geen selectie die zóveel afwezigen op kan vangen. Dan wordt het gewoon heel moeilijk."

Degradatie

Daags na de wedstrijd is het tijd om de wonden te likken. Groene Ster is gezakt naar de zeventiende plaats op de ranglijst, een positie die over dertien speelrondes degradatie zou betekenen. Het spreekt voor zich dat de club dat scenario hoe dan ook wil vermijden. Topprioriteit is desalniettemin het verwerken van de klap van zondag.

Rust

"Het is zaak om de rust te bewaren, en ik denk dat daar ook een belangrijke rol voor mij is weggelegd", zegt Op 't Eijnde, die al meer dan een decennium voorzitter is van de club waar hij al een halve eeuw lid van is. Met andere woorden: Op 't Eijnde ademt Groene Ster, in vele opzichten een modelclub in het amateurvoetbal. "Als het goed gaat, lopen mensen gemakkelijk voorop in de polonaise. Nu moeten we ook rustig blijven. En je mag iedereen erop wijzen dat iedereen er alles aan moet doen."

Moeilijk

De voorzitter pakt daarmee de rol die van hem verwacht mag worden. Hij realiseert zich tegelijkertijd dat het voor zijn spelers momenteel 'heel moeilijk' is. "De eerste seizoenshelft was ook moeizaam. Na de winterstop zijn we goed gestart, leden we daarna wel een stevige nederlaag tegen Meerssen. Maar tegen Hoek, en in een aantal andere wedstrijden, zie je ook dubieuze dingen gebeuren. En het is ook zo'n seizoen waarin de geluksfactor niet meezit."

Tijd

Het realisme overheerst, ook bij Op 't Eijnde. "Aan het eind van het seizoen sta je ook waar je hoort te staan. En het is niet zo dat we alle tijd van de wereld hebben, de tijd begint ook wel te knellen. Maar paniek heeft geen zin. Daar win je niets mee."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!