Ruben van Bommel: 'Mijn rendement moet omhoog'

Ruben van Bommel in actie voor AZ © Orange Pictures
Met drie basisplaatsen op rij in het elftal van AZ heeft Ruben van Bommel zich weer kunnen laten zien én een stap gezet in zijn ontwikkeling. Maar hij blijft kritisch op zichzelf: "Deze lijn moet ik verder doortrekken."
In totaal kwam de meest talentvolle Limburgse voetballer van dit moment 35 keer in actie dit seizoen. Op alle fronten, inclusief zes wedstrijden voor Jong Oranje. Het leverde in totaal 8 doelpunten en 4 assists op voor de 19-jarige aanvaller uit Meerssen.

Focus

Dat zijn de cijfers die horen bij het tussenrapport van Ruben van Bommel in Alkmaar. In de wetenschap dat het zijn tweede jaar in het betaalde voetbal is en zijn eerste seizoen op het hoogste niveau, mag hij niet ontevreden zijn. Maar Van Bommel wil uiteraard meer: "Het waren ups en downs met basisplaatsen en invalbeurten. Dat was het verhaal van de eerste seizoenshelft voor mij persoonlijk", vertelt de aanvaller tegen L1. "Ik maak stappen, maar het rendement moet omhoog. Daar ligt mijn focus nu."
Kijk hier naar het hele interview met Ruben van Bommel:

Speciaal

De wedstrijd tegen Fortuna in Sittard, waar hij een uur speelde, was voor Van Bommel best speciaal en voor zijn ploeg zeer belangrijk. "Toen ik hier door de gang liep, zag ik mijn vader en opa op de muren. Dus dat maakte deze wedstrijd speciaal", refereerde hij aan de beeltenissen in het Fortuna Stadion met Mark van Bommel en Bert van Marwijk.

Kraker

"Dat we hier met 2-1 hebben gewonnen is belangrijk voor ons vertrouwen en omdat wij volgend seizoen Europa League moeten spelen. En als je zelf wint en uitslagen van andere wedstrijden pakken positief uit, dan kun je misschien nog naar de derde plek kijken." In dat kader speelt Van Bommel met AZ volgende week een topwedstrijd als de kraker met Ajax op het programma staat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!