Basketballers BAL met vertrouwen richting Elite Gold

BAL-trainer Radenko Varagic © Orange Pictures
De mannen van Basketbal Academie Limburg uit Weert hebben de eerste fase van het BNXT League-seizoen succesvol afgesloten. In eigen huis werd na een spannende wedstrijd gewonnen van Landstede Zwolle: 71-69.
BAL was al zeker van deelname aan de Elite Gold.

Spannende wedstrijd

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in Sporthal Boshoven. Na een sterk tweede kwart leidde BAL bij rust met 37-30. Na rust kwam Zwolle weer iets terug in de wedstrijd, waardoor het vierde kwart de beslissing zou brengen. Daarin wist BAL door een score in de slotminuut de wedstrijd te winnen: 71-69.

Elite Gold

BAL eindigt zodoende als vijfde op de Nederlandse ranglijst en gaat voor het eerst sinds de oprichting van de BNXT League, in 2021, meedoen aan de Elite Gold. De komende maanden speelt BAL tegen de vijf beste landen uit België in de zogenoemde cross-border fase. De Elite Gold draait om een zo goed mogelijke uitgangspositie te creëren voor de nationale play-offs en de play-offs van de BNXT League.
Op zaterdag 2 maart is de eerste wedstrijd van BAL in de Elite Gold, thuis tegen Oostende, de beste ploeg van de Belgische ranglijst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!