Fortuna Vrouwen bereikt kwartfinale KNVB-beker

Fortuna Vrouwen bereikt kwartfinale © Fortuna Sittard Media
Fortuna Vrouwen heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB-beker. In Zwolle werd PEC verslagen: 1-2
De Sittardse treffers kwamen op naam van Charlotte Hulst en Tessa Wullaert.

Openingstreffer

De ploeg van trainer Roger Reijners trok de wedstrijd in de eerste helft naar zich toe. Daarin was de eerste kans weliswaar voor PEC, maar na negen minuten al opende Hulst de score namens Fortuna op aangeven van Wullaert.

Beslissing

Direct na de pauze probeerde Fortuna het duel in Zwolle in het slot te gooien. Maar tweemaal was keeper Inge Tijink alert op kansen voor Féli Delacauw en ook Wullaert. De Belgische zorgde na 69 minuten uiteindelijk wél voor de beslissing. Fortuna kon niet verder uitlopen en door een treffer Sophie van Vugt werd het nog spannend in de slotfase. PEC drong nog aan, maar Fortuna hield stand.

Programma

En zo plaatst de ploeg zich bij de laatste acht van het bekertoernooi. In de competitie staat Fortuna Vrouwen op de vierde plaats en gaat de ploeg op 2 maart, na de interlandbreak, op bezoek bij directe concurrent PSV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!