Roda wendt thuisnederlaag af in blessuretijd tegen Emmen

Roda komt op 1-0 tegen FC Emmen © Orange Pictures
Roda JC heeft in de blessuretijd een nederlaag in het PLS afgewend. Invaller Saydou Bangura maakte in de 93e minuut de 2-1 achterstand ongedaan. En na die 2-2 zorgde Teun Bijleveld in de 95e minuut nog voor de winnende 3-2.
In de eerste helft was Roda de betere ploeg, kwam verdiend op voorsprong maar moest in de één minuut extra tijd de 1-1 incasseren. In de 2e helft kwam Emmen op 1-2. Met een paar wissels draaide Roda de achterstand om in een late overwinning. En die zorgt er mede voor dat de Kerkraadse ploeg weer tweede staat.

Betere kansen

Roda startte met centraal verdediger Matisse Didden en vleugelspeler Enrique Peña Zauner. De eerste kans van de wedstrijd was voor Roda. Teun Bijleveld schoot, na een goede aanval, op doel waar doelman Jan Hoekstra (oud-Roda JC) redde. De rebound van Arjen van der Heide miste precisie.
Net voor het half uur had aanvoerder Rodney Kongolo de beste kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De bal stuitte net iets te hoog op voor Kongolo die in vrije positie kort voor het doel stond. De druk van Roda nam toe. Een volgende kans voor Václav Sejk werd gepakt door de doelman.

Doelpunten

In de 42e minuut kwam Roda dan toch op voorsprong. Een gekraakt schot van Arjen van der Heide werd van richting veranderd door de Emmen-defensie. Doelman Hoekstra stond op het verkeerde been en de bal rolde in het Emmen-doel, 1-0. In de extra tijd van de eerste helft leidde een van de weinige aanvallen van de bezoekers tot de gelijkmaker. Mike te Wierik schoot de bal laag vanaf de rand van de zestien achter doelman Calvin Raatsie.

Paal

Met die 1-1 stand begonnen de beide ploegen voor 7880 toeschouwers aan de 2e helft. En daarin werd al meteen een schot op de paal van Arjen van der Heide genoteerd. De man van de 1-0 kreeg de bal ter hoogte van de penaltystip van Boyd Reith maar deze keer echter geen geluk. Ook Emmen kreeg via Chardi Landu een goede kans maar zijn schot ging over (52'). Vanaf dat moment had Emmen het betere van het spel. Na een paar kansjes leidde dat in de 66e minuut tot de 1-2. Invaller Ben Scholte schoot de bal in de korte hoek hoog in het doel. Raatsie was gezien en Roda op achterstand.

Wissels

In de 70e minuut moest Roda-trainer Bas Sibum middenvelder Wesley Spieringhs wisselen. Spieringhs speelde met een beschermend masker maar hij had teveel last van de blessure. ook doelpuntenmaker Van der Heide ging eraf, Lennerd Daneels en Joey Müller (vorige keer succesvol als invaller met twee doelpunten) waren de vervangers. Een paar minuten later bracht Sibum ook de spitsen Maximilian Schmid en Metehan Güçlü voor Kongolo en Lucas Beerten. Daar kwam in de 87e minuut nog Bangura bij en hij leverde een heel belangrijk aandeel in de ommekeer.
Koploper
Lijstaanvoerder Willem II sloeg vanavond een aanval van achtervolger ADO Den Haag af. Door de winst van Roda - en het verlies van ADO - staat de Kerkraadse club weer tweede. Komende vrijdag gaat runner-up Roda op bezoek bij de koploper in Tilburg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!