Sterkhouders terug bij Roda JC voor thuisduel tegen FC Emmen

Matisse Didden, reus in de Roda-verdediging © Orange Pictures
Basisspeler Matisse Didden is vrijdag weer inzetbaar wanneer Roda JC het opneemt tegen FC Emmen.
De Belgische verdediger moest vanwege een blessure anderhalve wedstrijd missen, maar keert nu terug in de wedstrijdselectie, zo bevestigt Roda JC-coach Bas Sibum. Didden geldt als een cruciale pion in het succesvolle Roda-elftal.

Bangura en Zauner

De trainer ziet verder in de aanvalslinie zijn opties toenemen, want ook spits Saydou Bangura is hersteld na blessureleed. De stand-in voor Maxi Schmid en Vaclav Sejk ontbrak de vorige twee wedstrijden. Belangrijker is de terugkeer van vleugelspits Enrique Peña Zauner. De Venezolaans-Duitse doelpuntenmaker, dit seizoen al goed voor negen treffers, was door een rode kaart geschorst voor Roda's ontmoeting met FC Dordrecht (4-1 winst).

Koglin

Orhan Dzepar, Koen Bucker en Sami Ouaissa werken nog aan hun herstel en zijn vrijdag niet beschikbaar voor Sibum. Datzelfde geldt voor Brian Koglin, die met een 'lastige' blessure te maken heeft. "Daar valt ook niet veel aan te behandelen", vertelt Sibum. "Ik kan er niets zinnigs over zeggen wanneer hij weer kan spelen." Koglin vormde sinds de eerste speelronde een duo met Didden in het hart van de Roda-defensie.

Broos

Coach Sibum, jarenlang assistent bij Emmen, weet dat zijn voormalige werkgever ondertussen bezig is aan een vrije val. Emmen gold aanvankelijk als promotiekandidaat, maar verloor zeven van de laatste acht duels en zakte naar plaats twaalf. "Het blijft een goede ploeg", vindt Sibum. "Maar ik denk dat wij uiteindelijk de betere ploeg moeten zijn. We moeten niet aarzelen en er gebruik van maken dat het vertrouwen bij Emmen broos is."

Bovenste plekken

De toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion mogen dus een Roda verwachten dat niet achterover gaat leunen, maar de tegenstander met de rug tegen de muur zal willen zetten. Voor de Kerkradenaren breken cruciale weken aan in de strijd om de bovenste posities op de ranglijst. Roda is met 47 punten derde in de Keuken Kampioen Divisie, achter ADO Den Haag (49 punten) en koploper Willem II (54 punten), maar weet dat die twee ploegen vrijdag in Tilburg tegen elkaar spelen. Een week later gaat Roda zelf op bezoek bij Willem II.

Waan van de dag

"Het is misschien saai voor jullie, maar het heeft voor ons geen zin om naar de resultaten van die andere ploegen te gaan kijken", zegt Sibum, die zijn woorden al sinds de seizoenstart herhaalt. "Ik kijk niet verder dan onze eigen duels en we willen niet meegaan in de waan van de dag. Tegen Jong AZ speelden we onze zwakste wedstrijd van het seizoen en dachten mensen dat promotie heel ver weg was, maar daarvóór wonnen we overtuigend van FC Eindhoven en er ná tikten we FC Dordrecht, een van de best voetballende ploegen van de competitie, naar huis. Zo gaat dat in het voetbal."

Live

De wedstrijd Roda JC Kerkrade - FC Emmen begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is live te volgen via L1 Radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!