Zeven Limburgers opgeroepen voor trainingsstage handbalheren

Jorn Smits schoot de gelijkmaker binnen tijdens de EK-wedstrijd op 23 januari 2024 © Orange Pictures
De nationale handbalselectie die zich opmaakt voor de trainingsstage in maart, bevat een stevige Limburgse delegatie.
De bondscoach van de handbalheren, Staffan Olsson, heeft in zijn achttienkoppige groep zeven Limburgse spelers opgenomen.

Zevental

Naast veldkapitein Luc Steins (Paris Saint-Germain) zijn ook Tim Claessens (Achilles Bocholt), Kaj Geenen (VfL Lübeck-Schwartau), Martijn Kleijkers (Kembit-Lions), Alec Smit (Sønderjyske), Jorn Smits (Lemvig-Thyborøn) en Ivar Stavast (HC ElbFlorenz Dresden) geselecteerd. Daarnaast vaardigt het Panningse Herpertz/Bevo twee spelers af: Janik van Zundert en doelman Arjan Versteijnen.

Tsjechië

De handballers zijn in maart in principe vrij tijdens de interlandweek, maar benutten die periode nu voor een trainingsstage. In die week wordt een oefenwedstrijd tegen Tsjechië gespeeld. Die wedstrijd staat op de rol voor vrijdag 15 maart, om 19:30 uur in Almere.

EK

Het is voor de handbalequipe de eerste afspraak sinds het Europees kampioenschap in januari. De oranjemannen eindigden dat toernooi op de twaalfde plaats. Nederland liep daardoor plaatsing voor het Olympisch kwalificatietoernooi mis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!