Fortuna baalt: 'Vreselijke middag'

Zware nederlaag doet Fortuna pijn © Niels van Renen
"We spelen op het hoogste niveau en dan worden de fouten die wij maken keihard afgestraft," zo legde trainer Danny Buijs de vinger op de zere plek na afloop.
Een 4-0 nederlaag is fors. En na afloop zocht dan ook niemand naar excuses.

Excuus

Natuurlijk had Fortuna een bekerwedstrijd, inclusief verlenging in de benen, maar dat de trainer ontevreden was, had vooral te maken met de houding tijdens delen van de wedstrijd. "Fysieke en mentale vermoeidheid kan, maar mogen geen excuus zijn," aldus de teleurgestelde trainer. En verliezen kan ook, tegen een goede tegenstander. Maar de manier waarop verrast me nu wel omdat ik de laatste tijd het gevoel had dat we dit probleem getackeld hadden. We hebben soms ballen alleen maar naar voren geschoten. Dat is vervelend."
Kijk hier naar de interviews met Danny Buijs, Ivo Pinto en Deroy Duarte

Temperatuur

"De eerste beste kans was meteen raak voor Utrecht," probeert middenvelder Deroy Duarte te analyseren. "En daarna hebben ze ook niet echt meer iets kunnen creëren, tot de 2-0 viel. Daarna was het voorbij."
Voor de middenvelder waren het toch al tropenweken, met de uitschakeling met Kaapverdië op de Afrika Cup en twee Fortuna-dompers op rij. "Voor mij was het wel zwaar. De temperatuurverschillen tussen Ivoorkust en bijvoorbeeld Groningen, afgelopen donderdag waren heel groot. Maar van de andere kant ben ik blij dat ik ook hier gewoon weer minuten heb kunnen maken." Het was een schrale, persoonlijke, troost op een sportief slechte middag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!