Kerkraadse basketballer wordt volwassen in Groningen

Sander Hollanders (archief) © Orange Pictures
De stempel 'talent' past Sander Hollanders uit Kerkrade niet meer. De pas 22-jarige basketballer ging als vaardige belofte naar topclub Donar, inmiddels is hij een van de dragende krachten van het Groningse team.
Pas 16 jaar was de shooting guard toen hij zijn debuut maakte in de Eredivisie. Na vijf seizoenen bij BAL in Weert maakte hij in 2022 de overstap naar Donar in Groningen. Hollanders staat vooral bekend om zijn grote percentage driepunters.

Familie

Hollanders verruilde de gezamenlijke accommodatie van BAL in Weert voor een eigen appartement in Groningen. Dat bevalt hem goed, heimwee naar Zuid-Limburg heeft hij niet, al valt het hem soms zwaar. "Ik ben een familiemens. Dat ik de bruiloft van mijn neef mis, dat vind ik wel heel erg."

Ambitie

De droom van Hollanders is door de jaren heen niet veranderd. Tijdens zijn eerste interview als piepjong talent van BAL zei hij hetzelfde als nu, zeven jaar later. "Ik wil graag ergens in Europa spelen. Ik denk dan aan een hogere competitie zoals Duitsland of Griekenland waar het basketbal nog meer leeft." Het contract van Hollanders loopt na dit seizoen af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!