Larissa Nusser weg bij Odense Håndbold

Larissa Nusser © Orange Pictures
Handbalster Larissa Nusser gaat Odense Håndbold op het einde van het seizoen verlaten. Het contract van de uit Born afkomstige handbalster loopt deze zomer bij de Deense topclub af.
In overleg met de club heeft Nusser besloten om het contract niet te verlengen.

Weinig speeltijd

Bij Odense kreeg de 24-jarige handbalster, na haar terugkeer van een kruisbandblessure, weinig speeltijd. Dit is voor haar een belangrijke reden om op zoek te gaan naar een andere club. Reeds meerdere clubs hebben zich gemeld bij de opbouwspeelster, waarvan de meeste clubs op Champions League niveau actief zijn. Ook gezien de positie van Nusser bij Oranje is het belangrijk dat ze genoeg speeltijd krijgt op een hoog internationaal niveau. Binnen niet al te lange tijd zal Nusser bekend maken voor welke club zijn kiest.

Logisch

Trine Nielsen, technisch manager van Odense begrijpt dat de Limburgse op zoek gaat naar een andere uitdaging: "Larissa is een groot talent, maar we moeten ook erkennen dat ze dit seizoen weinig speeltijd heeft gekregen. Het is een logische keuze dat ze meer speeltijd bij een andere club gaat zoeken. Ik ben er zeker van dat we Larissa nog vele jaren op het internationale toneel zullen zien." Nusser speelde sinds 2022 voor Odense.

Opvolger

Odense heeft ondertussen ook al een opvolgster binnengehaald. De Noorse Helene Fauske zal vanaf komend seizoen deel uit maken van de selectie.
Larissa Nusser speelde in Nederland eerder voor BFC, Handbal Venlo en Dalfsen. In Denemarken kwam ze voor haar overgang naar Odense uit voor København Håndbold.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!