Fortuna Sittard speelt gelijk na doelpuntenspektakel

Justin Lonwijk © Niels van Renen
In een doelpuntrijk duel heeft Fortuna Sittard gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen. In Sittard werd het 3-3.
Fortuna toonde twee gezichten in eigen stadion: een matige eerste helft waarin het bijna niets creëerde en een tweede helft waarin meer energie zat en Fortuna drie keer wist te scoren. Een eindstand waar de ploeg van Danny Buijs het meest tevreden mee mag zijn nadat het tegen een 0-2 en 2-3 achterstand aankeek.

Twee tegendoelpunten

Trainer Buijs begon met een wijziging aan het thuisduel tegen de Friezen. Kristoffer Peterson kreeg de kans vanaf de aftrap en dat betekende dat Arianit Ferati op de bank zat. Fortuna speelde een zeer matige eerste helft. Waar de afgelopen wedstrijden de ploeg van Danny Buijs verdedigend goed stond, keek de thuisploeg zaterdagavond na 25 minuten tegen een 0-2 achterstand aan.

Schitterende goal

Eerst passeerde Osame Sahraoui in de korte hoek Fortuna-goalie Michael Verrips en even later schoot Luuk Brouwers op schitterende wijze een afvallende bal tegen de touwen. Fortuna stelde er in de eerste helft enkel een kans van Justin Lonwijk tegenover. Zijn inzet belandde op de lat.

Penalty

Fortuna kwam wel wat beter uit de kleedkamer in de tweede helft, maar grote kansen leverde dat nog steeds niet op. Dat veranderde in de 58e minuut. Scheidsrechter Yannick van der Laan legde de bal op de stip na een overtreding van Syb van Ottele op Lonwijk. Waar Fortuna dit seizoen nog niet uitblonk vanaf de strafschopstip, was Alen Halilovic nu wel feilloos: 1-2.
Fortuna juicht na het doelpunt van Rodrigo Guth © Niels van Renen

Gelijkmaker

De aansluitingstreffer zorgde voor nieuw vuur bij Fortuna en leverde niet veel later de gelijkmaker op. Rodrigo Guth kopte binnen uit een hoekschop: 2-2. De thuisploeg leek erop en erover te gaan, maar incasseerde juist op dat moment de 2-3. Na een mooie Friese aanval, waarbij Fortuna niet goed verdedigde, schoot Brouwers raak. Fortuna kwam opnieuw met een antwoord. Nadat Heerenveen-doelman Mickey van der Hart mistastte bij een hoekschop wist Halilovic wel raad met de rebound: 3-3.

Amusementswaarde

Heerenveen kwam bijna direct weer op voorsprong. Fortuna werd gered door de lat bij een kopbal van Brouwers. Het was de laatste grote kans van een wedstrijd waarin het voetballend niet altijd even goed was, maar de amusementswaarde zeer hoog was. Fortuna heeft nu 24 punten na 20 gespeelde duels.

Kwartfinale

De ploeg van Buijs gaat zich nu focussen op de kwartfinale van de KNVB Beker in en tegen FC Groningen komende donderdag. Drie dagen later, op carnavalszondag 11 februari, is de volgende Eredivisiewedstrijd voor de Sittardenaren op bezoek bij FC Utrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!