'Klote-gevoel' voor VVV op De Vijverberg

VVV afgetroefd tegen De Graafschap © Orange Pictures
VVV-Venlo leed letterlijk en figuurlijk pijn in de uitwedstrijd met De Graafschap. Dankzij de ogenschijnlijk zware blessure van Dylan Timber en door de 3-0 nederlaag.
"Dit is een enorme tegenvaller", concludeerde VVV-trainer Rick Kruys na afloop. "En dan raken we keeper Jan de Boer ook nog kwijt door een rode kaart."

Noodgeval

Dus liepen de Venlonaren een paar tikjes op in Doetinchem, waar de trainer niet koos voor verdediger Moreno Rutten als vervanger van de geblesseerde Timber, maar voor middenvelder Sedlacek. "Heel simpel, omdat Moreno alleen in noodgevallen een kwartier zou kunnen spelen. Hem nu al brengen, was onverantwoord geweest omdat hij nog op de weg terug is van een blessure."
Kijk hier naar het interview met VVV-aanvaller Martijn Berden:
Bezetting
Een nederlaag van 3-0 is fors en leek geflatteerd, maar het grote verschil zat volgens verdediger Simon Janssen in de details: "Het lastig uit te leggen, we krijgen de eerste echte kans via Martijn Berden. En daarna zijn zij vooral volwassener, op een andere manier kan ik het niet uitleggen."
Kruys voegde daar nog een tactisch aspect aan toe: "Toen we Doesburg naast Kosidis plaatsten en dus met twee spitsen gingen spelen, hebben we die jongens veel te weinig gezocht. En áls we doorkwamen was de bezetting niet goed, dus daar is werk aan de winkel", stak de coach de hand in eigen boezem.

Vervanger

Vrijdag komt Jong PSV naar De Koel. Kruys heeft een week de tijd om zijn ploeg op te lappen en doelman Jens Craenmehr verder klaar te stomen voor zijn plek onder de lat, als vervanger van de geschorste Jan de Boer

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!