Twee Limburgse ruiters in selectie Abu Dhabi

Leopold van Asten met zijn paard VDL Groep Miss Untouchable © Orange Pictures
Bondscoach Jos Lansink heeft twee Limburgse springruiters geselecteerd voor de eerste Nations Cup wedstrijd in Abu Dhabi. Leopold van Asten uit Ysselsteyn en Loewie Joppen uit Maasbree vormen samen met Kim Emmen en Jur Vrieling het Nederlands team tijdens de landenwedstrijd.
De Nations Cup wordt gehouden op het allerhoogste niveau en bestaat uit vier wedstrijden plus de finale in Barcelona. De beste acht landen plaatsen zich voor die finale, begin oktober.

Talent

De bondscoach wil zich plaatsen voor de finale in Barcelona met een team dat bestaat uit zowel ervaren ruiters en jonge talenten. Hij laat op de website van de KNHS weten dat hij verder kijkt dan dit seizoen. "Voor de toekomst, waar we altijd mee bezig zijn, is dat heel belangrijk. Onze teams zullen een evenwichtige mix zijn van de beste ervaren combinaties en een aantal jonge, talentvolle ruiters dan wel paarden."

Versailles

Het concours in Abu Dhabi begint op 8 februari, daarna volgen nog de landenwedstrijden in Amerika, Zwitserland, Rotterdam en uiteindelijk de finale in Barcelona. De Olympische Spelen worden voor de springteams gehouden in de kasteeltuin van het Paleis van Versailles. Die wedstrijd valt in het midden van het seizoen en start op 27 juli.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!