Troosteloze avond levert Fortuna punt op in Almere: 0-0

Alen Halilovic © Niels van Renen
In de wedstrijd, waarin Fortuna wel graag wilde, viel weinig te genieten. De ploeg van Danny Buijs was niet bij machte om de muur van Almere City te slechten. En zo moest de ploeg van Danny Buijs genoegen nemen met een gelijkspel.
En met dat ene punt blijven de Sittardenaren op plek 12 in de Eredivisie. Met aansluiting naar boven, maar ook nog geen overtuigende marge naar de onderkant van de ranglijst.

Afstemming

In de gelijk opgaande, maar ook kansarme eerste helft bleef de ploeg van Danny Buijs moeiteloos overeind, gaf nauwelijks iets weg en kreeg zelfs via het aanvalsduo Sierhuis-Cordoba de beste mogelijkheden. Maar de juiste afstemming én richting ontbrak voor de pauze.

Kilometervreter

In de Sittardse basis was opnieuw een plek ingeruimd voor Ragnar Oratmangoen, die zich in de laatste weken ontpopt als een ware kilometervreter. Pendelend tussen middenveld en aanval en in de rug gesteund spelmaker door onder meer Alen Halilovic en breekijzer Loreintz Rosier. In de afgelopen weken vindt Oratmangoen steeds beter zijn draai, maar ook hij kon in Flevoland het verschil niet maken. Een kwartier voor tijd werd hij vervangen door debutant Justin Lonwijk.

Hoogtepunt

Direct na de pauze was Iñigo Córdoba dicht bij zijn eerste competitietreffer van het seizoen, maar zijn kopbal, na een voorzet van rechtsback Ivo Pinto, belandde tegen de lat. Voor de meegereisde trouwe aanhang was dat het hoogtepunt van de avond. De kleine 200 Fortuna-fans zagen aan de andere kant dat doelman Luuk Koopmans dusdanig weinig te doen kreeg, dat hij eenvoudig de nul hield, maar zich ook niet kon onderscheiden in de keepersstrijd met Michael Verrips.

Vlam

Enige vorm van opwinding was er nog rondom een opstootje ter hoogte van de dug-out van Fortuna, toen Danny Buijs de bal even vasthield. Te lang in de ogen van Almere-speler Van La Parra. Die ontving, net als Fortuna-verdediger Siovas geel. In de slotminuut was invaller Siemen Voet plotseling nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn schot ging ruim over. Het aangewakkerde vlammetje doofde weer even snel als het kwam en dus was 0-0 een logische uitslag in Flevoland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!