Sport

Handbalsters Venlo loten Slowaakse ploeg in kwartfinale

Robin Gielen, de trainer van Handbal Groot Venlo (archief) © Orange Pictures
Handbal Groot Venlo kan zich opmaken voor een reis naar Slowakije. De ploeg van Robin Gielen komt in de kwartfinale van de EHF European Cup uit tegen MSK Iuventa Michalovce.
Cabooter HC Groot Venlo plaatste zich voor de kwartfinale van het Europese toernooi op het derde niveau door in de voorronden het Macedonische Cair Skopje, ŽRK Krivaja uit Bosnië en Herzegovina en vervolgens ZRK Bjelovar uit Kroatië uit te schakelen.
Bekijk hieronder de loting voor de kwartfinale vanuit Wenen:

Sterke tegenstander

Het Slowaakse team heeft goede herinneringen aan de bezoekjes aan Nederland. Want al drie keer eerder stond het team tegenover een Nederlandse ploeg, al die ontmoetingen werden gewonnen. Twintig jaar geleden won het team van Quintus, daarna won MSK Iuventa van Otto Work Force uit Amsterdam en in 2018 werd VOC Amsterdam in de eerste ronde verslagen.

Datum

Groot Venlo begint met een uitwedstrijd in het weekend van 9 en 10 maart, een week later is de return in Venlo. Het Slowaakse team komt uit Michalovce, een stad met bijna 40.000 inwoners in het oosten van Slowakije nabij de grens met Oekraïne.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!