Fortuna haalt Justin Lonwijk op bij Anderlecht

Justin Lonwijk als speler van Anderlecht © Orange Pictures
Fortuna Sittard versterkt zich met Justin Lonwijk. De aanvallende middenvelder, die dit seizoen uitkomt voor Anderlecht, wordt tot het einde van dit seizoen door Fortuna gehuurd van Dinamo Kiev. De club waar hij eigendom van is.
In België kwam hij dit seizoen slechts drie keer, en 39 minuten in totaal, in actie. De club uit Brussel huurt Lonwijk van Dinamo Kiev en heeft ook een optie tot koop. Die zal, voor een bedrag van 2,5 miljoen euro, door de Belgen naar alle waarschijnlijkheid niet worden gelicht. Bij de Oekraïense topclub staat hij tot 2027 onder contract.

Loopbaan

Met name vanwege blessures én grote concurrentie op zijn positie viel het verblijf in België tegen. Maar met de komst van Lonwijk heeft Danny Buijs zijn gewenste versterking van een speler die op diverse posities in het middenveld en eventueel ook nog de aanval uit de voeten kan. Het geeft ook aan in welke vijver Fortuna vist, want de 24-jarige Lonwijk heeft in zijn nog jonge loopbaan al heeft wat clubs achter zijn naam staan. Via Jong PSV reisde hij achtereenvolgens naar FC Utrecht, dat hem na een verhuurperiode, definitief van de hand deed aan het Deense Viborg FF. De Denen verkochten hem in de zomer van 2022 aan Dinamo Kiev, maar ook in Oekraïne kon hij geen basisplaats afdwingen.

Broer

"Het is voor mij een prachtige kans om mijn kwaliteiten te kunnen laten zien op het hoogste niveau in Nederland", vertelt Lonwijk op de clubkanalen. "De laatste jaren ben ik actief geweest in het buitenland. Een hele mooie ervaring, maar ik ben blij om voor mijn kansen te mogen gaan op Eredivisie-niveau. Daarnaast heeft mijn broertje hier twee seizoenen geleden gespeeld en hij was ook enorm positief over de club. Dat maakt de stap extra mooi."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!