Leuchter schiet Ajax naar stuntzege in Champions League

Leuchter juicht na haar doelpunt © Orange Pictures
Romée Leuchter uit Schinveld heeft de vrouwen van Ajax een overwinning bezorgd in de Champions League. Ze maakte de winnende treffer tegen topploeg Bayern München: 1-0.
Ajax staat door de overwinning op de Duitse landskampioen nu bovenaan in de groep.

20.000 toeschouwers

In de vanwege de regen dichte ArenA begon Ajax wel goed. De ruim 20.000 toeschouwers schreeuwden al na enkele minuten om een strafschop. De scheidsrechter zag echter geen overtreding in de manier waarop Leuchter werd afgestopt. Vlak daarna speelde de Oranje-international zich weer goed vrij, maar vanuit een kansrijke positie schoot ze over.

Lat

De tweede grote kans was ook voor Ajax. Een afstandsschot van linksback Ashleigh Weerden belandde op de lat. Een poging van de 16-jarige Lily Yohannes ging daarna over. In de 35e minuut kreeg de Servische Jovana Damnjanovic de grootste Bayern-mogelijkheid van de eerste helft, maar ze schoot te zacht.

Eerste doelpunt

Vlak voor rust liet Leuchter het publiek dan toch nog juichen. Na een hoge steekpass van Nadine Noordam rondde de 22-jarige clubtopscorer beheerst af voor haar eerste doelpunt in de groepsfase van de Champions League.

Jacht

Op jacht naar de gelijkmaker begon Bayern beter aan de tweede helft, maar via Milicia Keijzer had Ajax de marge al snel kunnen verdubbelen. Haar poging van dichtbij werd gekeerd. Even later miste een afstandsschot van Sarah Zadrazil het Amsterdamse doel maar net. Aan de andere kant was een volgende kans op de 2-0 niet aan Rosa van Gool besteed. Met meerdere wissels, onder wie international Jill Baijings en vedette Pernille Harder, probeerde Bayern iets te forceren. Dat leverde tot in de laatste minuut nog spannende minuten op voor het Amsterdamse doel, maar de landskampioen hield stand.

Bovenaan

Ajax staat na de nieuwe verrassing op 7 punten, met nog twee wedstrijden te gaan. Paris Saint-Germain, dat vorige maand al met 2-0 werd verslagen door de Amsterdamse vrouwen, volgt met 6 punten. Bayern heeft 5 punten, AS Roma 4. De beste twee teams plaatsen zich voor de kwartfinales.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!