Fortuna Vrouwen sluit 2023 af met nederlaag tegen AZ

Fortuna Vrouwen coach Roger Reijners © Orange Pictures
Fortuna Vrouwen heeft in de laatste wedstrijd van de eerste competitie een verrassende en pijnlijke nederlaag geleden tegen AZ: 1-0.
Het beslissende doelpunt viel tien minuten voor tijd, door een treffer van Floor Spaan.

Kansen

Lange tijd leek de inhaalwedstrijd in Alkmaar op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, waren er nauwelijks échte kansen, maar kwam Fortuna ook nauwelijks in de problemen.

Paal

Na de pauze viel dus de beslissing. Terwijl Tessa Wullaert drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd, alsnog dicht bij de gelijkmaker was. Maar haar inzet belandde op de paal. Voor de vrouwen uit Alkmaar was het pas de tweede overwinning van het seizoen.

Positie

Het is voor de Fortuna Vrouwen een teleurstellende afsluiting van 2023 waarin het debuut in de Eredivisie Vrouwen succesvol verliep, met een derde plek in het eerste seizoen. En een sterke eerste competitiehelft in het huidige seizoen, dat door de vrouwen uit Sittard wordt afgesloten met een plek tussen de topploegen. Alleen had die positie nóg steviger kunnen zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!