Nieuwe uitnederlaag: Tien Fortunezen onderuit bij NEC

Deroy Duarte in het duel met NEC © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft opnieuw niet kunnen winnen in een uitwedstrijd. In Nijmegen werd met 4-1 verloren van NEC.
Fortuna speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien spelers na een rode kaart voor Tijanni Noslin.

VAR

Met Siemen Voet op de plek van de niet fitte Mitchell Dijks begon Fortuna aan de missie om voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd te winnen. Beide ploegen waren vooral afwachtend in de beginfase. Alleen Koki Ogawa kreeg namens de thuisploeg een kans. Na een kwart wedstrijd werd het duel op zijn kop gezet. Noslin kreeg voor een overtreding op Calvin Verdonk in eerste instantie een gele kaart, maar scheidsrechter Edwin van de Graaf werd door de VAR naar het scherm geroepen en gaf Noslin uiteindelijk de rode kaart. Een wat zware straf, maar Noslin miste de bal volledig met zijn riskante tackle.
Tijjani Noslin krijgt de rode kaart getoond door scheidsrechter Edwin van de Graaf © Niels van Renen

Schitterende goal

Na ruim een halfuur kwam NEC op voorsprong. Nadat Alen Halilovic de bal verspeelde, poeierde Magnus Mattson de bal op schitterende wijze in het Fortuna-doel: 1-0. De Sittardenaren probeerden wel te antwoorden, maar hadden het zeer lastig. Op slag van rust werd de opdracht nog een stuk zwaarder. Na een pass door het centrum van Dirk Proper belandde de bal voor de voeten van Ogawa die de ruststand op 2-0 bepaalde.

Aansluiting

Vlak na rust moest ook NEC verder met tien man, opnieuw na ingrijpen van de VAR. Mees Hoedemakers maakte een forse overtreding op Arianit Ferati en dus het werd tien tegen tien in stadion De Goffert. Fortuna profiteerde lange tijd niet van de situatie, maar in de 69e minuut maakte Kaj Sierhuis op prachtige wijze alsnog de aansluitingstreffer. Lang kon Fortuna daar niet van genieten. Binnen één minuut was het verschil weer twee doelpunten. Na een fout in de Fortuna-opbouw kon Mattson een paar passes later de 3-1 maken. Het verzet was definitief gebroken. Een paar minuten later werd het ook nog 4-1 via Sontje Hansen na een slimme pass van Ekayis Tavsan.

Beker

Fortuna sluit het kalenderjaar 2023 af in het rechterrijtje van de Eredivisie. Komende dinsdag speelt de Sittardse club de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. In het bekertoernooi gaat de ploeg van Danny Buijs op bezoek bij FC Eindhoven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!