Jarige Huub Stevens staat ook nu nog af en toe langs de lijn

Huub Stevens als trainer bij Schalke 04 © ANP
Een van de meest succesvolle trainers in de geschiedenis van het Limburgs voetbal is woensdag jarig: Huub Stevens viert zijn 70ste verjaardag.
En zoals dat zo vaak gaat bij voetbaldieren, kruipt ook bij Stevens op die leeftijd het bloed waar het niet gaan kan. Zo gaf hij onlangs nog een masterclass aan het damesteam van LHC-UOW, waar hij in Eygelshoven eenmalig als trainer langs de lijn stond.

Schalke 04

De coach Stevens is inmiddels, mede omwille van gezondheidsredenen, met pensioen. Zijn laatste klus was in 2020 het interim-hoofdtrainerschap bij, hoe kan het ook anders, Schalke 04. Bij de club uit Gelsenkirchen boekte hij zijn grootste succes door in 1997 de UEFA Cup te winnen, de enige internationale hoofdprijs in de historie van de Königsblauen. In totaal stond hij vier keer als (interim)hoofdtrainer aan het roer bij Schalke, waar hij verkozen werd tot 'trainer van de eeuw' en ook nog even in de raad van commissarissen zetelde.

Knurrer aus Kerkrade

Stevens verwierf naam en faam in Duitsland, waar de voor hem kenmerkende mentaliteit en bevlogenheid de bijnamen 'Huub Harter Hund' en 'Der Knurrer aus Kerkrade' opleverden. Die laatste bijnaam is discutabel, aangezien Stevens opgroeide in Sittard. Na een mooie carrière als voetballer bij Fortuna SC, PSV en het Nederlands Elftal zette hij bij Roda echter zijn eerste stappen als hoofdtrainer. Met de Kerkraadse club werd hij in het seizoen 1994/1995 tweede in de Eredivisie, de beste prestatie in de clubhistorie.

Kampioen

In Duitsland trainde Stevens een hele trits grote clubs: zoals gezegd was hij viermaal eindverantwoordelijke bij Schalke, maar hij zwaaide ook de scepter bij Hertha BSC, 1. FC Köln, Hamburger SV, VfB Stuttgart en TSG 1899 Hoffenheim. Buiten Duitsland werkte de trainer Stevens nog een tweede én derde keer bij Roda JC, kende hij een tegenvallend avontuur bij PSV, stond hij in Griekenland langs de lijn bij PAOK en werd hij tussendoor nog Oostenrijks landskampioen met Red Bull Salzburg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!