Veld afgekeurd: eerste thuisduel MVV moet verplaatst worden

Stadion De Geusselt, het stadion van MVV © Orange Pictures
Het speelveld van voetbalclub MVV Maastricht in stadion De Geusselt is afgekeurd. De huidige kunstgrasmat krijgt niet het certificaat dat nodig is om er competitiewedstrijden op te mogen spelen.
Het gevolg is dat MVV in ieder geval de eerste thuiswedstrijd van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen, op vrijdag 18 augustus tegen FC Eindhoven, dan niet in eigen stadion kan spelen.

Jong Ajax-thuis

De aanleg van een nieuw kunstgrasveld duurt namelijk zo'n vier tot zes weken. Mogelijk wordt daarom ook de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax, op 1 september, ook niet in De Geusselt gespeeld. MVV en een door de gemeente Maastricht ingeschakelde adviseur gaan met KNVB in overleg over alternatieven.
"Uitwijken naar een ander stadion wil je niet", zegt een woordvoerder van MVV. "We zijn in overleg met de KNVB of de wedstrijden op een later moment midweeks ingehaald kunnen worden."

Rollende bal

De grasmat, die in de zomer van 2020 werd aangelegd, scoorde onvoldoende bij zowel de eerste als de tweede keuring. Zo rolt de bal op het veld verder door dan de FIFA-norm toestaat. De oorzaak daarvan wordt nog onderzocht, net als de vraag welke partij aansprakelijk is. Er zat nog twee jaar garantie op het veld.

Oefenduel Leuven

MVV oefent zaterdag in de Geusselt tegen OH Leuven. Die wedstrijd gaat gewoon door en wordt op de huidige kunstgrasmat gespeeld. Tot het moment dat de nieuwe kunstgrasmat bij de Geusselt gearriveerd is, blijft MVV daar ook trainen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!