MVV is klaar voor penalty's: 'Zo goed mogelijk gesimuleerd'

MVV'er Sven Blummel aan de bal. © Orange Pictures
In een ongetwijfeld kolkende Geusselt hoopt MVV Maastricht zaterdagavond, 20:00 uur, ten koste van NAC Breda de volgende ronde van de play-offs te bereiken.
Om die eerste van drie hordes op weg naar de Eredivisie te nemen, is een overwinning in eigen stadion noodzakelijk. Maar wanneer MVV dat met een marge van één doelpunt doet en de verlenging geen soelaas biedt, zullen penalty's de doorslag gaan geven.

Roepen

En daar is het team van coach Maurice Verberne op voorbereid. "Al kun je het natuurlijk niet helemaal nabootsen", zegt de oefenmeester. "Maar we hebben het veel aandacht gegeven. Ik heb spelers vanaf de middenlijn naar de strafschopstip laten lopen en penalty's laten nemen. Dan zie je dat jongens gaan nadenken. Daarnaast hebben de keeper en andere spelers dingen geroepen om de concentratie te verstoren."

Lijstje

Verberne heeft conclusies getrokken uit wat hij gezien heeft. "Ik heb inzichten opgedaan. Je ziet dat een aantal jongens overtuigt, en je ziet ook wie de twijfelgevallen zijn en wie je geen strafschop moet laten nemen. Ik heb mijn lijstje voor zaterdagavond wel klaar."

Overtuiging

Idealiter beslist MVV de confrontatie natuurlijk eerder in zijn voordeel. "Ik ben ervan overtuigd dat we dat gaan doen", zegt Verberne. "Dat is niet arrogant bedoeld, maar we hebben een gezond zelfvertrouwen. We moeten onszelf wat dat betreft ook niet tekort doen, we hebben dit seizoen in eigen stadion sterk gespeeld." De trainer hoopt het seizoen dan ook met nog twee weken te verlengen. "Ik heb nog geen vakantie geboekt", grapt de coach.

Spoken

Het strijdplan van MVV lijkt duidelijk: stormen in de openingsfase, gebruikmaken van de steun van het publiek in de zo goed als uitverkochte Geusselt, en NAC geen tijd geven om te wennen aan de Maastrichtse kunstgrasmat. "We moeten het voor de tegenstander vervelend maken. En dat het in de Geusselt kan spoken, is al vaker aangetoond." Verberne wil daarbij iets meer brutaliteit en dynamisch aanvalsspel van zijn ploeg zien.

Essers

Zoals bekend ontbreken spits Koen Kostons en middenvelder Marko Kleinen in deze play-offs. Clint Essers voegde zich dinsdag bij het rijtje geblesseerden, want hij hield een vleeswond over aan de clash in het Rat Verlegh Stadion. Wanneer MVV de volgende ronde bereikt en dan op Eredivisionist FC Emmen stuit, is het mogelijk dat Essers weer bij de wedstrijdselectie kan aansluiten.

Labylle

Verberne wil zijn opstelling voor zaterdagavond niet prijsgeven, maar duidelijk is dat de coach gecharmeerd was van de samenstelling van het MVV-elftal in het laatste kwart van de heenwedstrijd. Leroy Labylle lijkt de logische vervanger van Essers, terwijl voorin Mart Remans op meer speelminuten mag hopen. In dat geval zou Ruben van Bommel in een vrijere rol kunnen opereren.

Live

De wedstrijd MVV Maastricht - NAC Breda begint zaterdag om 20:00 uur. De wedstrijd is dan rechtstreeks te volgen via L1 Radio. Daarnaast volg je het live radiocommentaar via de Facebook- en YouTube-pagina van 1Limburg en is het duel ook te volgen via een liveblog op 1Limburg.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!