MVV'er Ruben van Bommel wint talentprijs

Ruben van Bommel (l) met zijn prijs uit handen van Ronald Koeman © Keuken Kampioen Divisie
Ruben van Bommel is uitgeroepen tot grootste talent van de Keuken Kampioen Divisie. Een verkiezing gebaseerd op stemmen van trainers en aanvoerders van alle clubs in de eerste divisie.
De 18-jarige aanvaller van MVV kreeg de prijs woensdagavond in Veghel uit handen van bondscoach Ronald Koeman.

Debuutseizoen

Van Bommel, bezig aan zijn eerste seizoen in het betaalde voetbal, kan uitstekende rapportcijfers overleggen. Zijn 15 gescoorde doelpunten springen er bovenuit en leverden een forse bijdrage aan de succesvolle voetbaljaargang die MVV doormaakt.

Verbintenis

Ruben van Bommel, die de jeugdopleiding van PSV grotendeels doorliep, maakt sinds afgelopen zomer deel uit van de A-selectie van Maurice Verberne maar doet dat op amateurbasis. Van Bommel en MVV zijn in die periode niet tot overeenstemming gekomen om een verbintenis te tekenen met als gevolg dat de aanvaller op dit moment een transfervrije status geniet.

Transfer

Zijn spel levert nu dus een individuele prijs op en naar alle waarschijnlijkheid ook een transfer naar een club op een hoger niveau. Welke club dat gaat worden zal ongetwijfeld na de laatste play-off wedstrijd van de Maastrichtenaren bekend worden. Onder meer FC Twente heeft vergaande interesse getoond in Ruben van Bommel.

Play-offs

Zaterdagavond speelt Van Bommel met MVV in De Geusselt tegen NAC Breda voor een plek in de volgende ronde van play-offs om promotie naar de Eredivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!