Sport

Recordcijfers helpen Flekken bij mogelijke transfer

Uitstekend rapport voor Mark Flekken bij SC Freiburg © Orange Pictures
Het goede seizoen van Mark Flekken resulteert in uitstekende rapportcijfers en misschien ook wel in een transfer naar de Premier League.
De doelman uit Bocholtz hield in de met 2-0 gewonnen wedstrijd van zijn club SC Freiburg tegen VfL Wolfsburg voor de dertiende keer zijn doel schoon dit seizoen in de Bundesliga en dat is een clubrecord.

Rapport

In alle competities was dat bovendien voor de zestiende keer, meer dan welke andere doelman van een Duitse club dit seizoen. Cijfermatig dus uitstekend in een topcompetitie. Ook sportief zit er voor Flekken en Freiburg nog een topklassering én daarmee ook Champions League deelname in. De Zuid-Duitsers staan nu vijfde en hebben in de laatste speelronde nog alles om voor te spelen.

Transfer

Of Flekken komend seizoen ook voor Freiburg speelt is nog maar de vraag. De afgelopen dagen wordt hij nadrukkelijk in verband gebracht met Brentford, de huidige nummer negen uit de Premier League. Het zou de volgende grote stap zijn in de jongensboek carrière van de 29-jarige keeper, die begon in de jeugd van Roda JC en onder meer via Alemannia Aachen en MSV Duisburg terecht kwam in de top van het Duitse voetbal. Ondanks diverse zware blessures kwam Flekken iedere keer weer bovendrijven. Het is een route van geleidelijkheid en het juiste karakter.

Cijfers

Een stap naar het hoogste niveau in Engeland zou, opnieuw, next level zijn. Dat juist Brentford bij de geboren Kerkradenaar uitkomt als opvolger van de Spanjaard David Raya is niet vreemd. De Engelse club kijkt bij het scouten en aantrekken van spelers zeer nadrukkelijk naar hun data. Sinds de overname door Matthew Benham in 2012 hanteren de Londenaren slim scoutingsbeleid met ondertussen meer dan honderd miljoen winst met de aan- en verkoop van spelers als resultaat. Zo schrijft Voetbal International deze week. Benham maakt daarbij gebruik van de kennis die hij opdeed als professioneel gokker. Hij vergaarde een fortuin met zijn bedrijf Smartodds, dat met statistische modellen voetbaldata analyseert om zo bookmakers te slim af te zijn. Diezelfde werkwijze wordt nu bij Brentford ingezet om de club een voorsprong te geven op de concurrentie. En, zo zocht het voetbalweekblad uit, dat zowel Raya als Flekken een overeenkomstige pass-nauwkeurigheid hebben. En ook de reddingspercentages zijn in geval van beide keepers hoog.

Erkenning

Of het zover komt, zal komende dagen uitwijzen. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano ligt er in Engeland een vijfjarig contract voor Flekken klaar en met een gelimiteerde transfersom van 13 miljoen euro is hij, zeker voor Engelse begrippen, prima betaalbaar. Het zou een geweldige erkenning zijn voor Mark Flekken en een beloning voor zijn constante prestaties van de afgelopen periode.

Oranje

Hoewel het sportief niet per se een stap vooruit hoeft te zijn, van de top in de Bundesliga naar de middenmoot in de Premier League, zou het zijn positie binnen de selectie van het Nederlands elftal misschien wel kunnen verstevigen. Half juni hoopt Mark Flekken zich met Oranje in eigen land te kunnen laten zien in de finaleronde van de Nations League. Bij het elftal van bondscoach Ronald Koeman heeft Flekken stevige concurrentie van Feyenoorder Justin Bijlow, Anderlecht-revelatie Bart Verbruggen en ook NEC-routinier Jasper Cillessen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!