Sport

Fortuna Sittard mag zichzelf niet in slaap sussen

Burak Yilmaz in actie tegen FC Volendam © Niels van Renen
Na een heel sterke serie direct na de winterstop, zorgen vier nederlagen in de laatste vijf wedstrijden ervoor dat Fortuna echt nog aan de bak moet dit seizoen.
Door die reeks in het begin van dit kalenderjaar met belangrijke punten mocht de ploeg van Julio Velázquez zelfs even flirten met het linker rijtje. Met die 2-1 nederlaag tegen FC Volendam misten de Sittardenaren vooral een kans om zichzelf definitief veilig te spelen en moet de blik toch ook weer naar de onderste helft van de ranglijst.

Matig

Met name het vertoonde spel in Noord-Holland laat de broosheid van het elftal zien. Aanvoerder Burak Yilmaz keerde weliswaar terug in het elftal na een blessure, maar oogde verre van fris. Zijn aanwezigheid kon niet voorkomen dat Fortuna pas op gang kwam in de tweede helft, nadat Volendam al op een 2-0 voorspong stond. "We beginnen zo matig, dat we ook niets hebben afgedwongen," aldus Paul Gladon die genoegen moest nemen met een invalbeurt.
Kijk hier naar het interview met Fortuna-aanvaller Paul Gladon

Niemandsland

Voorlopig staat Fortuna Sittard op de elfde plek in de Eredivisie. Dat is ogenschijnlijk een stukje niemandsland én dus veilig. Maar Fortuna zal alert moeten blijven. Op de ploegen die er aan komen én op de eigen resultaten. Om zo niet alsnog in drijfzand terecht te komen.
Komende week is er geen programma, vanwege het aankomende interlandvoetbal. Op zondag 2 april wacht dan het thuisduel met FC Groningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!