Sport

'Velázquez heeft zichzelf niet helemaal onder controle'

Julio Velázquez, de trainer van Fortuna © Orange Pictures
"Het is eigenlijk een beetje absurd", zegt oud-Fortuna-speler Mario Eleveld over het gedrag van Fortuna-trainer Julio Velázquez.
Vélazquez sloeg in de wedstrijd tegen FC Twente uit frustratie met zijn vuist meermaals tegen de dug-out en gooide met technische apparatuur. In het L1-programma Tafel Voetbal werd het gedrag van de trainer besproken.

Absurd

"Ik kijk er niet met plezier naar", zegt Eleveld. "Ik zou me als speler er echt aan gaan ergeren. Het is eigenlijk een beetje absurd. Wat bewerkstelligt het, kun je je afvragen." Ook Mark Luijpers, assistent-trainer bij MVV, zag de frustratie bij de Fortuna-coach. "Hij zit redelijk in z'n emoties. Hij heeft zichzelf niet helemaal onder controle, denk ik. Dan verwacht ik ook dat hij het spel niet helemaal goed ziet als hij zo in zijn emoties zit."

Niet groter maken

Religio Vrede, oud-speler en oud-interim-trainer van Roda JC, bekijkt het iets nuchterder. "Emotie is normaal bij iedere sport en er zijn natuurlijk grenzen. Maar het moet ook niet groter worden gemaakt dan het is."

Gesprek

Technisch manager Sjoerd Ars van Fortuna Sittard liet maandag tegenover ESPN weten dat de club het gedrag van de Spaanse oefenmeester intern gaat bespreken. "Dit is iets wat wij niet goedkeuren. Hij heeft een voorbeeldfunctie", zei Ars tegen de sportzender.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!