Sport

NK Beach Handball naar Venlo

Na overleg tussen het Nederlands Handbal Verbond en diverse betrokkenen is besloten om het kampioenschap dit jaar te houden in Venlo. © iStock
Het Nederlands kampioenschap Beach Handball is op 24 en 25 juni in Venlo
De nationale titelstrijd zou eerst in Stadskanaal zijn. Na overleg tussen het Nederlands Handbal Verbond en diverse betrokkenen is besloten om het kampioenschap dit jaar te houden in Venlo.

Twee zandevenementen

Met het binnenhalen van het handbalevenement, heeft Venlo twee landelijke strandtoernooien in één maand binnen de stadsgrenzen. Op 10 en 11 juni komen ook al de beste Nederlandse volleyballers in het Venlose zand in actie tijdens het Eredivisie Beach-toernooi.

Handbal Venlo is aanjager

De gemeente Venlo is verheugd met het binnenhalen van de Nederlandse titelstrijd beachhandbal. "Als Venlo zijn we blij dat het NHV ons benaderd heeft om het NK Beach Handball te hosten. Naast het feit dat we met de landskampioen dames een echte handbalstad zijn, past het evenement in onze ambitie om meer topsportevenementen naar onze gemeente te halen. Daarnaast past dit beachevenement erg goed in een reeks van meerdere beachevenementen in juni en juli", laat Jaap Litjens, hoofd sport van de gemeente Venlo weten.

Roel Goffin

Sinds kort is beachhandbal één van de speerpunten van de Nederlandse handbalbond. De uit Geleen afkomstige voorzitter Roel Goffin denkt dat de sport de komende jaren in Nederland een enorme sprong gaat maken. Internationaal zijn er al veel beoefenaars van deze vorm van handbal. De sport staat op de nominatie om Olympisch te worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!