Steins en Smits naar kwartfinale Champions League

Luc Steins in actie voor Paris Saint-Germain © Orange Pictures
In de Champions League van het herenhandbal hebben Luc Steins én Kay Smits zich met respectievelijk Paris Saint-Germain en SC Magdeburg geplaatst voor de kwartinale.
Beide clubs speelden in dezelfde poule en deden het daar uitstekend. Ze slaan daardoor ook de tussenronde over.

Limburg

Daarmee kent het kampioenenbal dus in de eindfase van het toernooi een forse Limburgse inbreng. Steins is sterspeler bij PSG en versloeg in laatste duel van de groepsfase het Hongaarse Veszprem: 37-35.

Bundesliga

Door die overwinning van de Fransen is ook Kay Smits met zijn ploeg SC Magdeburg zonder te spelen geplaatst voor de kwartfinale. Smits, die deze week werd genomineerd voor de titel Speler van de Maand Februari in de Bundesliga komt donderdagavond nog wel op tegen Dinamo Boekarest. Maar dat duel gaat vooral nog om de statistieken. Smits en Magdeburg plaatsten zich op basis van een beter onderling resultaat ten opzichte van Veszprem.

Finale

De kwartfinales in de Champions League van het handbal staan in mei op het programma. In een uit-en thuisduel strijden de ploegen dan om een plek bij de laatste vier. En die vier teams strijden in juni op een tweedaags toernooi om Champions League.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!