Sport

Volleybalsters FAST naar halve finales bekertoernooi

Afbeelding ter illustratie. © iStock
De volleybalsters van ARBO Rotterdam/FAST uit Gennep zijn doorgedrongen tot de halve finales van het nationale bekertoernooi.
In Groningen won eredivionist FAST in vijf sets van topdivisionist Veracles: 25-14, 25-15, 17-25, 20-25 en 15-11.

Vijfde set

FAST was met een mazzeltje in de kwartfinales gekomen. Tegenstander Eurosped haakte af, waardoor de Gennepse vrouwen automatisch waren geplaatst voor de laatste acht. In die kwartfinale, tegen studentenvolleybalvereniging Veracles uit Groningen, begon FAST overtuigend aan de wedstrijd. De eerste twee sets werden simpel gewonnen met een verschil van respectievelijk elf en tien punten. In set drie en vier kwam Veracles echter terug en werd het 2-2 in sets. In de beslissende set kwam FAST weer goed terug en wist het de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken: 3-2 in sets.

Halve finale

In de halve finale, die wordt gespeeld in het carnavalsweekend, gaat FAST spelen tegen de winnaar van het duel tussen Sliedrecht Sport en Apollo 8. In de halve eindstrijd wordt de sterkste ploeg bepaald over twee wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!