Sport

Fortuna Vrouwen boeken ruime zege op Feyenoord

Roger Reijners © Orange Pictures
De vrouwen van Fortuna Sittard hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar overtuigend gewonnen. In Rotterdam werd Feyenoord met 0-4 verslagen.
Tessa Wullaert had met twee doelpunten een groot aandeel in de Sittardse zege.

Krachtmeting

Het duel in Rotterdam was een interessante krachtmeting voor de ploeg van trainer Roger Reijners. Fortuna had voor de wedstrijd drie punten voorsprong op Feyenoord en kon een mooi gaatje slaan op de ranglijst. Fortuna was vanaf de start de betere ploeg. Na twee minuten had Fortuna al een strafschop verdiend, maar die kreeg het niet. Een paar minuten later zorgde Amber van Heeswijk met een goed schot voor de 0-1. Na een halfuur verdubbelde Fortuna de voorsprong. Tessa Wullaert bleef koel oog in oog met Feyenoord-doelvrouw Jacintha Weimar.

Tuin

Ruim tien minuten na rust besliste Fortuna de wedstrijd. Een vrije trap van Alieke Tuin werd door niemand aangeraakt en belandde zo in het doel: 0-3. Diezelfde Tuin zorgde met een goede voorzet ervoor dat Wullaert de 0-4 kon binnentikken.

Derde plaats

Door de overwinning staat Fortuna stevig op de derde plaats met 22 punten. Komende vrijdag gaan de Fortuna Vrouwen op bezoek bij SC Heerenveen. Naast de competitie komt de ploeg van Reijners komende maand ook in actie in het bekertoernooi. Uit de loting is PEC Zwolle als tegenstander gekomen. Het duel wordt op 25 of 26 februari gespeeld in Sittard.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!