Steins: 'Besef ineens dat handbal niet het belangrijkste is'

Handballer Luc Steins © Orange Pictures
Handballer Luc Steins beseft door de dood van zijn vader ineens dat handbal niet het allerbelangrijkste in de wereld is.
Steins is met de Nederlandse ploeg actief op het wereldkampioenschap handbal in Polen. De uit Voerendaal afkomstige handballer heeft een moeilijke periode achter de rug. Vlak voordat Steins begon met de voorbereiding op het WK overleed zijn vader.

Pendelen tussen Parijs en Voerendaal

Het afgelopen half jaar heeft veel energie gekost. De handballer reisde veel op en neer tussen het ouderlijk huis in Voerendaal en Parijs, waar Steins speelt bij de Europese topclub Paris Saint Germain. De familie heeft geprobeerd om nog zoveel mogelijk momenten samen te zijn. "Daardoor lag de focus af en toe misschien een beetje minder op het handbal. Het gaat af en toe ook aan je vreten, waardoor het lastig is om je te focussen op de sport."

Voorop in Oranje-mars

Moeder Mirjam en broer Ivo zitten bij de wedstrijden van de Nederlandse ploeg op de tribune. "Maar het is toch niet helemaal compleet", zegt Steins. "Mijn vader was er altijd bij en ging dan voorop in de Oranje-mars naar de sporthal. Hij zat dan altijd met zijn toeter op de tribune. Dat is niet meer", relativeert de spelmaker van Oranje.

Duitsland en Servië

Zaterdag wacht de belangrijke wedstrijd tegen Duitsland. De hoofdronde wordt voor Nederland maandag afgesloten met een duel tegen Servië.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!