Vossebelt: 'We missen een creatieve nummer 10 bij Roda JC'

Niek Vossebelt (archief) © Orange Pictures
Roda JC zit in een moeilijke periode van het seizoen. De Kerkradenaren wonnen slechts twee van de laatste acht competitieduels en staan op de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.
In het L1-programma Tafel Voetbal besprak de Roda-speler Niek Vossebelt de moeilijke fase van Roda JC.

Eiland

Vossebelt denk met weinig plezier terug aan afgelopen vrijdagavond toen Roda JC machteloos verloor van Willem II. Binnen één minuut stonden de Kerkradenaren op achterstand: "Dat was wel even slikken. Wij waren daarna aanvallend onmachtig om aanspraak te maken op de 1-1." Opvallend was dat Roda JC letterlijk geen enkele kans creëerde in Tilburg. Spits Dylan Vente stond bijna het hele duel op een eiland: "Hij had te weinig ondersteuning vanaf het middenveld en de zijkanten. Dat hebben we nu geanalyseerd en moet vrijdag beter tegen TOP Oss."

Nummer 10

Over het spelsysteem is Vossebelt tevreden, wel wijst de middenvelder naar een ontbrekende factor bij Roda JC. "We missen een creatieve nummer 10. Dat proberen we op een andere manier in te vullen en dat ging voor de winterstop ook wel goed. Maar we zijn heel erg afhankelijk van Vente. Dat zegt iets over hem, maar ook over de rest."

Streppel

Roda JC wordt op dit op dit moment getraind door Remond Strijbosch. Hij is de interim-coach na het vertrek van Jurgen Streppel. "In het begin was het een beetje zoeken", vertelt Vossebelt. "We hebben na het vertrek van Streppel nog een week getraind en met elkaar gesproken hoe we dit gaan oplossen. Ze zijn achter de schermen druk bezig om een nieuwe trainer te zoeken en we gaan verder waar we mee bezig waren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!