Sport

'Ook de Roda-spelers dragen nu meer verantwoordelijkheid'

Van links naar rechts Remond Strijbosch, de inmiddels vertrokken Jurgen Streppel, en Roel Brouwers. © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade hervat vrijdag het Keuken Kampioen Divisie-seizoen met een uitduel tegen concurrent Willem II. Het is voor de club tevens het eerste duel sinds het vertrek van coach en technisch manager Jurgen Streppel.
Door het plotse afscheid van Streppel hebben de overgebleven stafleden hun takenpakket iets zien veranderen. De naar voren geschoven Remond Strijbosch steekt niet onder stoelen of banken dat hij niet stond te springen om interim-hoofdtrainer te worden.

Constanter worden

Roda zal in de aankomende weken 'gewoon' voortborduren op de spelprincipes die het team ook onder Streppel typeerden: het elftal wil de bal hebben en aanvallend voetbal spelen. Maar het is voor Roda vooral zaak om constanter te worden. In de afgelopen maanden liepen de Kerkradenaren tegen teveel nederlagen aan. Daar moet verandering in komen, wil Roda de doelstelling - het halen van de play-offs - niet serieus in het geding zien komen.

Steunpilaar terug

Tegen Willem II keert Nils Röseler zo goed als zeker terug in het basiselftal. De aanvoerder en tevens defensieve steunpilaar ontbrak in Roda's laatste zes wedstrijden door een sleutelbeenbreuk. Ted van de Pavert trainde donderdag niet volledig met de groep mee en lijkt uit de basisopstelling te verdwijnen.

L1 Radio

De wedstrijd Willem II - Roda JC Kerkrade begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!